|

Her taşın altından Amerika çıkıyor

MHP lideri Bahçeli, Trump’ın skandal Kudüs kararı için, “ABD Başkanı bu hakkı nereden almıştır. Dünyanın dengeleriyle oynamaya nasıl kalkışabilmiştir” diye sordu. Bahçeli, “Hangi taşı kaldırsak altından Amerika çıkmıştır” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/12/2017 Pazar
Güncelleme: 04:14 - 10/12/2017 Pazar
Yeni Şafak
Antalya'da temaslarda bulunan MHP lideri 
Bahçeli'ye partililer, portresini hediye etti.
Antalya'da temaslarda bulunan MHP lideri Bahçeli'ye partililer, portresini hediye etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Antalya’da belediye başkanları ile buluşmasında, gündemdeki gelişmelere ilişkin önemli mesajlar verdi:

İranlı bir şarlatan üzerinden günlerdir Türkiye’ye parmak sallayan, ayar vermeye çalışan, adeta sanık yerine koyan ABD utanmazlığını ibretle, esefle, nefretle takip ediyoruz. Bu rüşvetçi casusun itiraflarıyla Türkiye’ye hüküm vermek, Türkiye’nin kaybedeceğini sanmak mümkün olmadığı gibi gayri meşru, gayri ahlaki, gayri hukuki bir alçalma halidir.

KENDİMİZ BELİRLERİZ

Kimden ne alacağımızı, kime ne satacağımızı, kimlerle hangi iş ve ticaret ilişkisine gireceğimizi egemen bir devlet olarak kendimiz belirler, kendimiz tayin ederiz. ABD’nin keyfine bakarak, siyasi ve ekonomik çıkarlarımızdan vazgeçemeyiz, vazgeçmemeliyiz. ABD’de kurulan mahkeme neyin nesidir? Bir hâkimin ağzından çıkacak kararla, şerefsiz bir ajanın kokmuş ifadeleriyle 80 milyon zan ve töhmet altında bırakılamayacak, bırakmaya tevessül edenlere de fırsat verilmeyecektir.

VAHŞİ BATI HUKUKU

ABD, teröristleri himaye etmiş, vatanımızın bölünmesini, milletimizin parçalanmasını projelendirmiştir. Hangi taşı kaldırsak altından ABD çıkmış, hangi kumpası dürtsek, hangi komplonun maskesini indirsek ABD belirmiştir. Artık bu kadarı da fazladır. Türkiye vahşi batı hukukuna göre sorgusu yapılamayacak 94 yıllık Cumhuriyet mazisi, binlerce yıllık devlet geleneği olan cüssesiyle, cüretiyle, cesaretiyle bir devdir.

SKANDAL KARAR

Kudüs İslam’dır ve aynı zamanda Türklüğün derin izlerini taşımaktadır. Kudüs mukaddesatımızın namusudur. Gitti demekle gitmez, düştü demekle düşmez, İsrail’in demekle bu tartı bu sıkleti çekmez. ABD’nin marazi ve maceracı yönetimi Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımıştır. Trump sorumsuz ve skandal bir karara imza atmıştır. ABD Başkanı bu hakkı nereden almaktadır? ABD Başkanı Ortadoğu ve hatta dünyanın dengeleriyle oynamaya nasıl kalkışabilmektedir? Bölge barut fıçısıdır. Ortadoğu’daki istikrarsızlık daha da kemikleşip, daha da şiddetlenecektir.

KAOS İMALATÇISI

ABD Başkanı, barış diyor, Filistin’in haklarından bahsediyor. Yalan, dolan, riya ABD yönetimine egemen olmuştur. Kudüs’ün İsrail’in başkenti olarak tanınmasından sonra, bölgede barış ve işbirliğinden akıl sağlığı yerinde olan hiç kimse bahsedemeyecektir. Siyonizm’in lobi çalışması, Trump’a nüfuz faaliyetleri zehirli meyvesini vermiştir. Kudüs bizzat kriz havarisi, kaos imalatçısı Trump tarafından dinamitlenmiştir.

  • Evanjelist tezgahı
  • Trump’ın Kudüs kararıyla kıyamet senaryolarına derinlik katıldığını belirten Bahçeli, “Evanjelist ve Kabala tezgahı Trump’ın iradesine zincir vurmuştur. ABD Senato ve Temsilciler Meclisi’nde 1995 yılında kabul edilen Kudüs’ün başkent olarak tanınmasıyla ilgili yasa bugüne kadar altı aylık periyotlarla ertelenmiş, buna gerekçe olarak güvenlik mülahazaları gösterilmişti. İç siyasette sıkışan, devamlı mevzi kaybeden, hakkındaki şayia ve şaibelerden dolayı zor günler geçiren Trump, 22 yıllık ertelemeyi bitirmiş, kampanya döneminde bedeli karşılığı verdiği çirkin sözü tutmuş, Kudüs’e adeta füze fırlatmıştır” dedi
  • Bahçeli, Türkiye’nin, Kudüs kararı geri çekilene kadar, İsrail’le diplomatik temsilcilik seviyesini en alt seviyeye indirmesi ya da geçici olarak kapatmasını istedi.
Lozan üzerindeki sis perdesi kalkmalı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Lozan güncellenmeli’ sözlerine de destek veren Bahçeli, “150 bin nüfuslu Batı Trakya Müslüman Türk azınlığının on yıllardır kanayan yaraları, verilmeyen hakları vardır. Müslüman Türk’üm diyenlere her zorluk reva görülmektedir. Sosyal ve ekonomik hak ve imkânlar çok görülmektedir. Nihayetinde Türklüğe karşı hazımsızlık Yunanistan’da kökleşmiştir” dedi. MHP’nin Lozan’a bakışı değişmemekle birlikte Erdoğan’ın çıkışının da dikkatle incelenmesi gerektiğine işaret eden Bahçeli, “Bir defa, Lozan Antlaşması’nın yeni baştan okunması, uygulanmayan, özellikle Batı Trakya’daki Müslüman Türk azınlığı bağlamında görmezden gelinen maddelerin işlerlik ve işlevsellik kazanması samimi arzu ve teklifimizdir. İmzasının üzerinden 94 yıl geçmiş olan Lozan’ın, şu günkü ihtiyaç ve beklentilere uygun değerlendirmesinin mutlaka yapılması lazımdır” diye konuştu. Bahçeli, tarihçilerin bu konuda çalışmaya başlaması ve Lozan üzerindeki sis perdesinin kaldırılmasını istedi.

#Devlet Bsahçeli
#MHP
#ABD
#Lozan
6 yıl önce