|

Hesap tutmadı

CHP, seçim beyannamesinde yine hesabı tutturamadı. CHP, 'Çiftçiye mazotu 3 liradan vereceğiz' vaadinde bulundu. Ancak çiftçi, mazotu devletin verdiği destekle CHP'nin 3 lira vaadinden daha ucuza alıyor. FETÖ'cülerin mağdur olduğu belirtilerek, FETÖ'den cezaevinde yatan gazetecilere özgürlük istendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/05/2018 Pazar
Güncelleme: 01:51 - 27/05/2018 Pazar
Yeni Şafak
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce toplantının yapıldığı salona birlikte girdi.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce toplantının yapıldığı salona birlikte girdi.

CHP, aday tanıtım toplantısını Ankara'da bir otelde gerçekleştirdi. Toplantıda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin 230 sayfalık seçim bildirgesini de açıkladı. ‘Millet İçin Geliyoruz’ isimli seçim bildirgesi; dış politika, ekonomi, eğitim, toplumsal barış ve demokrasi olmak üzere 5 temel başlıktan oluştu. Bildiride ekonomik vaatlerde yer alan hesap hataları dikkati çekti. Kılıçdaroğlu'nun seçim bildirgesinde, son günlerde CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ile Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba arasında polemiğe dönüşen mazot fiyatları vaadi de yer aldı. Kılıçdaroğlu, İnce'nin geçtiğimiz günlerde traktörle mazot aldığını ve mazot fiyatlarının söylendiği gibi 2,5 lira değil, 5 lira 72 kuruş olduğunu belirtti. Ancak mazot fiyatları, çiftçi ektiği alanı ibraz ettiğinde uygulanan devlet desteği ile birlikte 3 liradan ucuza geliyor.

KAYNAK GÖSTEREMEDİ

Kılıçdaroğlu'nun seçim beyannamesinde hiç bir kaynak gösterilmeden asgari ücretin 2 bin 200 liraya çıkacağı belirtildi. Beyannamede, emekliye iki maaş ikramiye verileceği, en düşük emekli maaşının bin 500 lira olacağı kaydedildi. Kılıçdaroğlu, vergilerin azalacağını da vaadetti.

SURİYELİLER İÇİN "U DÖNÜŞÜ"

Türkiye'nin izlediği dış politikayı 'maceracı' olarak niteleyen Kılıçdaroğlu'nun beyannamesinde ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin ülkelerine gönderilmesi vaadi de yer aldı. CHP'nin 1 Kasım 2015 seçimler için hazırladığı beyannamede Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin eğitim, sağlık, barınma gibi her türlü ihtiyaçlarının karşılanacağı vaad edilmişti.

OHAL'İN KALDIRILMASINI İSTEDİ

Beyannamede 15 Temmuz FETÖ'cü darbe girişiminin ardından terör örgütü ile mücadeleyi kolaylaştırmak için çıkarılan OHAL'in kaldırılması da yer aldı. OHAL'in keyfiyet olduğu belirtilen beyannamede, "keyfiyet bitecek, hak, hukuk ve adalet gelecek" ifadeleri kullanıldı. Beyannamede FETÖ'cülerin mağdur olduğu belirtilerek, FETÖ'den cezaevinde yatan gazetecilere özgürlük istendi.

  • Salona İnce ile birlikte girdi
  • Ana Muhalefet partisi CHP’nin seçim bildirisini de açıkladığı milletvekili aday tanıtım toplantısı Ankara JW Marriott Otel'de yapıldı. Otel çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı, 3 farklı noktada polisler güvenlik taraması yaptı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce toplantının yapıldığı salona birlikte girdi. Salonda ‘hak, hukuk adalet’ sloganları atıldı. CHP’nin 24 Haziran seçimlerinde kullanacağı seçim şarkısı da tanıtıldı. Ali Kocatepe’nin ‘Hey Gidi Dünya Hey ’ isimli şarkıdan uyarlanan ‘Artık Tamam’ şarkısı seçim kampanyası boyunca kullanılacak. CHP cumhurbaşkanı seçimi için ‘Hepimizin Cumhurbaşkanı’, milletvekili seçimi için ‘Millet İçin Geliyoruz’ sloganlarını kullanacak.
#CHP
#Seçim
#Adaylık
6 yıl önce