|

Hızlı hareket edelim

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile MİT Başkanı Hakan Fidan, Rusya’da Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve diğer yetkililerle görüştü. Fırat’ın doğusunda ABD/PKK işgali sürerken Şoygu’nun “Suriye’deki mevcut durum iki ülkenin de hızlı hareket etmesini gerektiriyor” diyerek acil operasyon mesajı vermesi dikkat çekti.

Yeni Şafak
04:00 - 21/11/2018 Çarşamba
Güncelleme: 01:53 - 21/11/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Soçi'ye giden Bakan Akar ile MİT Başkanı Fidan, Rusya Savunma Bakanı Şoygu ve diğer yetkililerle görüştü.
Soçi'ye giden Bakan Akar ile MİT Başkanı Fidan, Rusya Savunma Bakanı Şoygu ve diğer yetkililerle görüştü.

Suriye’de Fırat’ın doğusuna yönelik harekât hazırlıkları sürerken Rusya’dan Türkiye’ye ilginç bir çağrı geldi: “Hızlı hareket etmemiz gerekiyor”

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve MİT Başkanı Hakan Fidan, Rusya'da çeşitli temaslarda bulundu. Özel uçakla dün Rusya'nın Soçi kentine giden Akar ile Fidan, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve diğer yetkililerle görüştü.

Görüşmede bölgesel konuların yanısıra Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Soçi'de vardığı İdlib mutakabatının ayrıntıları konuşuldu. Suriye'de muhaliflerin elindeki İdlib kenti sınırlarında 15-20 kilometre derinliğinde ağır silahlardan arındılmış bölge oluşturulmasını öngören anlaşma sonrası Türkiye, kendi sorumluluk alanına düşen 7-10 kilometrelik alanı silahlardan arındırmıştı.

Akar, Fidan ve Şoygu görüşmesinde, İdlib'de gelinen son durum ve bundan sonra yapılacaklarlar masaya yatırıldı. Türkiye'nin PKK/PYD'li teröristleri temizlemek için Fırat'ın doğusuna yönelik harekât hazırlıklarının devam ettiği bir dönemde gerçekleşen ziyaret, Rusya Savunma Bakanı Şoygu'nun yaptığı çağrıyla daha anlamlı hale geldi.

Şoygu, Rus ordusu ile Türk ordusunun daha hızlı davranması gerektiğini belirterek, 'acil operasyon' mesajı verdi. Şoygu, "Suriye'deki mevcut durum iki ülkenin de hızlı hareket etmesini gerektiriyor" ifadelerini kullandı. Sözkonusu çağrıyla tam olarak hangi bölgenin (İdlib ve Fırat'ın doğusu) kastedildiği konusunun önümüzdeki günlerde netlik kazanması bekleniyor.

#Hulusi Akar
#Hakan Fidan
#Rusya
#Sergey Şoygu
5 yıl önce