|

HSYK sonrası sır toplantı

FETÖ’nün üst düzey 21 yargı imamı ile 8 yargı mensubunun 2014 Kasım ve Aralık’ta Ankara’da gizli toplantılar yaptığı ortaya çıktı. Sır toplantıların, FETÖ’nün yargıdaki hakimiyetini kaybettiği 2014 HSYK seçimlerinden hemen sonra gerçekleşmesi dikkat çekti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/03/2018 Cumartesi
Güncelleme: 02:01 - 10/03/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

FETÖ’nün yargıdaki kumpaslarını hazırlayan ‘hususi imam’ların tespitine yönelik soruşturma kapsamında örgütün yargıdaki Van Bölge Sorumlusu Tahsin K. hakkında dava açıldı. Ankara Cumhuriyet Savcısı Murat Özcan tarafından düzenlenen iddianamede, Tahsin K.’nın “silahı terör örgütü yöneticisi olmak” suçundan 22.5 yıla kadar hapsi istendi. “Yusuf” kod adını kullanan Tahsin K.’nın bir dönem FETÖ’nün İzmir’deki Yamanlar Koleji’nde öğretmenlik yaptığı da belirlendi.

HSYK SEÇİMLERİ SONRASI TOPLANTI

Yapılan soruşturmayla FETÖ’nün 2014 yılında Ankara’da yaptığı gizli bir toplantı da deşifre edildi. İddianamede, 23 Kasım 2014 ve 12 Aralık 2014 tarihlerinde Ankara’da bir toplantının yapıldığı, toplantıya üst düzey 21 yargı imamı ile 8 hakim ve savcının katıldığı belirtildi. Toplantıya yargı imamı Tahsin K.’nın da katıldığı tespit edildi. FETÖ’nün hangi kararları aldığı merak konusu olan toplantının tarihinin Ekim 2014 HSYK seçimleri sonrasına denk gelmesi dikkat çekti.

Örgütün dava takip sorumlusu

Tahsin K.’nın, kriptolu haberleşme programı ByLock’u kullandığı vurgulandı. İddianamedeki tanık beyanları ve yapılan teşhislere göre, Tahsin K.’nin, İzmir’de görev yaptığı dönemde hakim ve savcıların evlendirme sorumlusu olduğu belirtildi. Daha sonra ise örgüt tarafından kendisine Van bölge sorumlusu ve Doğu Anadolu bölgesi dava takip sorumlusu görevi verildiği bilgisine yer verildi.

#​FETÖ
#HSYK
6 yıl önce