|

İbrahim Okur itirafçı oluyor

FETÖ kapsamında tutuklanan eski HSYK üyesi İbrahim Okur itirafçı olmak için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına dilekçe verdi. Okur’un dilekçesinde “FETÖ'nün çözülmesi için ifadesinin alınmasını talep ediyoruz” ifadeleri yer aldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/11/2016 Perşembe
Güncelleme: 23:06 - 23/11/2016 Çarşamba
Yeni Şafak
İbrahim Okur, FETÖ soruşturması kapsamında 20 Temmuz'da tutuklandı.
İbrahim Okur, FETÖ soruşturması kapsamında 20 Temmuz'da tutuklandı.

FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan eski Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 1. Daire Başkanı İbrahim Okur, itirafçı olmak için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına dilekçe verdi.



İŞBİRLİĞİ YAPACAĞIM


Okur'un avukatı Çağrı Çetin'in, verdiği dilekçede, İbrahim Okur'un tutuklu olması, kendisiyle görüşmenin kısıtlı oluşu nedeniyle hakkındaki gerçeğe aykırı beyan ve açıklamalara bugüne kadar cevap vermesinin mümkün olmadığı öne sürülerek, şöyle denildi: "FETÖ yapısı hakkında bugüne kadar yaşadıklarını, örgütle ilgisi olduğunu düşündüğü kişileri, yerine göre tahminlerini gerçek suçluların ortaya çıkması amacıyla ve devletle işbirliği anlayışı içinde tüm açıklığıyla Silivri 3 No'lu Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna sunduğu dilekçeyle anlatmıştır. Örgütün çözülmesinde etkili olabilecek söz konusu dilekçede kamuoyuna arz edilen itirafçı beyanlarında yer alan konular da dahil adli makamlar huzurunda açıklama yapmak istemektedir." Okur, Yargıtay üyeliğine seçilecek kişileri belirleyip seçilmesi için kurul üyelerine dikte ettiği iddia ediliyordu.









#FETÖ
#HSYK
#İbrahim Okur
#İtirafçı
7 yıl önce