|

İki lider Esed’in gitmesi noktasında anlaştı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama'nın Suriye'deki krizin çözümü için anlaştıkları öğrenildi.​​ İki lider, IŞİD'e yönelik operasyonların kararlılıkla sürdürüleceği yönünde fikir birliğine vardı.

Yeni Şafak
09:43 - 16/11/2015 Pazartesi
Güncelleme: 07:49 - 16/11/2015 Pazartesi
Diğer

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama'nın Suriye'deki krizin çözümü için “Esed'in mutlaka gitmesi gerektiği” noktasında anlaştıkları öğrenildi.



65 dakika süren görüşmeye Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, AK Parti milletvekilleri Binali Yıldırım ve Berat Albayrak, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç katıldı. ABD heyetinde ise Dışişleri Bakanı John Kerry, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice ve ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass da hazır bulundu.


Görüşmede, cumartesi günü Viyana'da gerçekleşen ve Suriye'de siyasi geçiş konusunda mutabakata varılan müzakereler de gündeme geldi. Habertürk'te yer alan habere göre detaylar ele alınırken, “Suriye'deki çözümde Esed'in yeri olmadığı” konusunda mutabakata varıldı.Kara harekatı konuşulduİki lider, IŞİD'e yönelik operasyonların kararlılıkla sürdürüleceği yönünde fikir birliğine varırken, Erdoğan terör örgütleriyle mücadelede kapsamlı bir strateji gerekliliğine vurgu yaptı ve hava operasyonlarının yanı sıra kara harekâtının da önemine dikkati çekti.Erdoğan ayrıca, sığınmacı krizinin önlenmesi için güvenli bölge ve uçuşa yasak bölge kurulması gerekliliğini de hatırlattı. Erdoğan, Türkiye'nin terör örgütü olarak kabul ettiği PYD'nin Fırat'ın batısına yönelik faaliyetlerine asla izin verilmeyeceğini, bunun Türkiye'nin kırmızı çizgisi olduğunu da vurguladı.

#Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan
#ABD Başkanı Barack Obama
#Suriye
#Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu
#Maliye Bakanı Mehmet Şimşek
#MİT Müsteşarı Hakan Fidan
#Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç
#Binali Yıldırım
#Berat Albayrak
#Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim
#Dışişleri Bakanı John Kerry
#Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice
#Ankara Büyükelçisi John Bass
8 yıl önce