|

İkiz polisler birlikte şehit düştü

Darbe girişimi sırasında belki de en üzücü hayat hikayelerinden biri de ikiz polis memurlarının birlikte şehit olması. Ahmet ve Mehmet Oruç'un acı haberi ailesine ulaşmasıyla yürekler bir kere daha yandı...

Yeni Şafak
15:42 - 16/07/2016 Cumartesi
Güncelleme: 15:49 - 16/07/2016 Cumartesi
AA

Ankara'da Gölbaşı Özel Harekat Merkezine yapılan saldırıda şehit düşen ikiz polis memurları Ahmet ve Mehmet Oruç'un acı haberi ailesine ulaştı. Adana'da Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görev yapan ve helikopter pilotu olmak için eğitim amacıyla geçici görevle Ankara'ya giden ikiz kardeşlerin geçen yıl 6 ay arayla evlendiği ve Ahmet Oruç'un eşinin 7 aylık hamile olduğu öğrenildi.



Darbe girişimi sırasında Ankara'da Gölbaşı Özel Harekat Merkezine yapılan saldırıda şehit olan ikiz polis memurları Ahmet ve Mehmet Oruç'un acı haberi ailesine ulaştı. Merkez Çukurova ilçesi Belediye Evleri Mahallesi'nde bulunan babaevine gelen emniyet yetkilileri, acı haberi anne Senem ile baba Ali Oruç'a sağlık görevlileri eşliğinde bildirdi. Haberi alan şehitlerin eşleri ve yakınları sinir krizi geçirdi. Haberi alan ailenin yakınları da babaevine akın etti.



HELİKOPTER PİLOTU OLACAKLARDI


26 yaşındaki Ahmet ve Mehmet Oruç kardeşlerin polis okulu hariç aynı okul ve sınıfta eğitim gördükleri, son olarak Adana'da görev yapan ikizlerin Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde beraber çalıştıkları ve helikopter pilotu olmak için Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığında eğitim gördükleri öğrenildi. İkizlerden Ahmet Oruç'un geçtiğimiz yıl ocak, Mehmet Oruç'un ise ağustos ayında evlendikleri ve Ahmet Oruç'un eşinin 7 aylık hamile olduğu öğrenildi.


#İkiz polis memurları
#Ankara
#Gölbaşı
#Ahmet ve Mehmet Oruç
#Şehit
8 yıl önce