|

İlk ders zili yarın çalıyor

2017-2018 eğitim öğretim yılının ilk ders zili 18 Eylül Pazartesi günü çalacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/09/2017 Pazar
Güncelleme: 02:34 - 17/09/2017 Pazar
Yeni Şafak
İlk ders zili yarın çalıyor
İlk ders zili yarın çalıyor

Türkiye genelinde 17 milyonu aşkın öğrenci ve öğretmenin ders başı yapacağı yeni eğitim döneminde, Milli Eğitim Bakanlığı 81 il valisine yazı göndererek, her il için saatlerin belirlenmesi talimatını verdi. Çocukların karanlıkta okula gitmesinin önüne geçmeyi amaçlayan uygulama sayesinde dersler en erken 08.00’da başlayacak.

İLK TATİL 22 OCAK’TA

Okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5’inci sınıflarındaki öğrencilerin eğitim ve öğretime hazırlanması amacıyla 11-15 Eylülde uyum haftası başlamıştı. Yarın ise tüm öğrencilerin okul yolunu tutacak. Öğrencilerin beklediği ilk dönem yarıyıl tatili 22 Ocak-2 Şubat 2018 arasında yapılacak. İkinci eğitim dönemi ise 5 Şubat 2018'de başlayacak.

MUTLAKA KAHVALTI ETSİNLER

Ders zili yeni eğitim ve öğretim yılı için çalmak üzereyken uzmanlar aileleri, çocukların beslenme düzeni konusunda uyardı. Çocukların okula gitmek için güne erken saatlerde başladığını ve uzun süre trafikte kaldığını söyleyen Diyetisyen Sibel Mumcu, "Çocuklar erken saatte uyanmakta zorluk çekiyor ve uyandıktan hemen sonra da kahvaltı yapmak istemiyor. Ancak kahvaltı gün için ihtiyaç duyulan enerjiyi almak ve zindelik kazanmak için çok önemli" diye konuştu. 

  • 5 kez geç kalma yarım gün devamsızlık
  • Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin okula geç kalmayı alışkanlık haline getirmelerini önlemek için "Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği"nde değişikliğe gitti. Buna göre geç gelme, birinci ders saati için belirlenen süreyle sınırlanacak. Her 5 defa geç kalma, yarım gün devamsızlık olarak yazılacak. Bu sürenin dışındaki geç gelmeler ise devamsızlıktan sayılacak.
Müdürler kayıt ücreti alamaz

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, bazı okul müdürlüklerinin kayıt sırasında velilerden para istemeleriyle ilgili iddialar hakkında konuştu. Yelkenci, velilerden para toplama meselesinin, sözlü şikayetler olarak kendilerine geldiğini ve anormal rakamların istendiğini duyduklarını söyledi. Bu konuda okul aile birliklerinin bağış alabildiğini ifade eden Yelkenci, ancak okul idarelerinin kayıt ücreti alamayacağının altını çizdi. Kendilerine şikayet ulaştığında konuya kayıtsız kalmadıklarını vurgulayan Yelkenci, şöyle devam etti: “Böyle bir şeyle karşılaştıklarında velilerin, bize şikayet dilekçelerini vermeleri halinde gereğini yapıp bununla ilgili tedbirleri alıyoruz. Bu konudaki yaklaşımımız bu kadar nettir.” 

#MEB
#Eğitim
#Ders Dönemi
7 yıl önce