|

İnce, delege avında

CHP’de, seçimler sonrası başlayan koltuk krizi gün geçtikçe derinleşiyor. Muharrem İnce, şehir turlarında destek ararken, ekibi de delege avına çıktı. İsyan kervanına en çok delege barındıran 3 şehirden biri olan Ankara da katıldı. Delegeler pazartesi günü istifa çağrısı yapacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/07/2018 Cumartesi
Güncelleme: 02:48 - 7/07/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
CHP’de, 24 Haziran sonrası başlayan değişim krizi gün geçtikçe büyüyor.
CHP’de, 24 Haziran sonrası başlayan değişim krizi gün geçtikçe büyüyor.

CHP'de yönetimin kapıları kapattığı olağanüstü kurultay için imza yarışı başladı. Muharrem İnce'nin ekibi delegeleri ikna etmek için harekete geçti. İnce'ye yakın isimler, Parti Sözcüsü Bülent Tezcan'ın "Partinin kurultay delegelerinin büyük çoğunluğunun da partiyi bir kurultay tartışmasına çekmenin doğru olmadığı görüşünde olduğunu görüyoruz. Bu nedenle delegelerin yüzde 51 imzasıyla bir kurultay talebinin gündeme geleceğini düşünmüyoruz" açıklamasının ardından çalışmalara hız verdi. İnce'nin ekibi delegeleri arayarak, olağanüstü kurultay için ikna etmeye çalışıyor.

İSTİFA ÇAĞRISI YAPACAKLAR

Seçim gecesi başlayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yönetimine dönük istifa çağrılarının da yer aldığı tepki genişliyor. Ankara delegelerinden bir bölümünün hafta içinde yönetimde değişiklik talebiyle bir araya geldiği belirtilirken, pazartesi yönetimi istifaya çağırmaları bekleniyor. Delegelerin istifa çağrısının ardından İnce'den yana tavır alıp almayacağı merak ediliyor.


634 İMZA GEREKİYOR

Muhtemel bir olağanüstü kurultay girişiminde CHP Genel Merkezi için en fazla delegeye sahip olan İstanbul, İzmir ve Ankara önem taşıyor. Parti tüzüğüne göre, doğal delegeler hariç bin 100 delege arasında İstanbul 176, Ankara 64, İzmir 52 delege ile en fazla delegeye sahip iller. İstanbul ve İzmir delegelerinin henüz ne yapacağı bilinmiyor. Seçimli olağanüstü kurultay toplanabilmesi için bin 266 delegeden 634'ünün imzası gerekiyor. Bazı illerde delegelerin noter kanalıyla imza toplamaya başladığı öğrenildi.CHP Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç, "Gümüşhane il örgütü, taban, halk ve üyelerimiz CHP'de köklü bir değişimden yana olduklarını ortaya koymaktadır" açıklaması yaptı.

  • Rüzgarın önüne duvar örülmez
  • Yalova'da Kubbeli Camii'nde cuma namazını kıldıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Muharrem İnce, "Değişim hararetli bir şeydir, hoş bir şeydir. Değişim rüzgarları eserse rüzgarların önüne duvar örmemek lazım. Rüzgarların önüne değirmen kurmak lazım. Şu anda CHP'de kavga yok, gürültü yok. CHP'de bir değişim rüzgarı esiyor. Değişim rüzgarı eserken, duvar kurmak yerine değirmen kurmak daha mantıklı olur diye düşünüyorum" dedi.
#Muharrem İnce
#CHP
6 yıl önce