|

İnce’den CHP’ye sert eleştiriler

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, önceki akşam CNN Türk'te katıldığı programda partisine yönelik sert eleştirilerde bulundu.

Haber Merkezi
04:00 - 12/09/2018 Çarşamba
Güncelleme: 02:56 - 12/09/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Muharrem İnce
Muharrem İnce

Bir oyun oynanarak, yıpratılmak istendiğini savunan İnce, "Parti içi saiklerle, yarışlar nedeniyle buna oyuncu olan, figüran olan vardır tabii ki" dedi. "Seçim sürecinde 'Ben, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na rakip olmam' dediniz. Yani sözünüzde durmadınız, neden?" sorusuna İnce, "Rakip olmadım, sözümde durdum. Ben kendisine yemekte 'kurultayı toplayalım, siz aday olmayın' dedim. Yarışalım demedim ki. 'Siz aday olmayın, onursal genel başkan olun, ben aday olayım' dedim" sözleriyle kendisini savundu.

Partiyi karıştıran bir adam olmadığını, başarı istediğinin altını çizen İnce, "Yerel seçimde başarısızlık bekliyor musunuz?" sorusu üzerine, "Bizim değişime ihtiyacımız vardı yerel seçim için. Başarısızlık olmaması için çalışacağım ben, üzerime düşeni yapacağım ama sorumlulukta pay sahibi değilim" dedi. Partinin iddiasını kaybettiğini savunan İnce, "İddialı değiller, 22'ye, 25'e razılar. Çankaya, Bakırköy, Kadıköy, Beşiktaş, Şişli... Ben razı değilim. Ben, Nevşehir'i, Erzurum Büyükşehiri, Konya'yı istiyorum" diye konuştu.

Bir süre önce yanlış yaptığını belirttiği apolet tartışmasına ilişkin de önceki akşam tavrının doğru olduğunu savundu.

#CHP
#Muharrem İnce
6 yıl önce