|

İnceöz: Afrin'de yağma yok başarı var

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, TBMM Genel Kurulu'nda HDP'li vekillerin gündeme getirdiği Afrin'de ÖSO'nun yağma gerçekleştirdiğine dair iddialara ilişkin “Milli savunma bakanımızla görüştüm. Afrin’de mehmetçiğimizle omuz omuza mücadele eden ÖSO’nun yağma gerçekleştirdiğine dair iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi” açıklamasını yaptı.

Yeni Şafak
20:14 - 20/03/2018 Salı
Güncelleme: 20:39 - 20/03/2018 Salı
AA
​AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz
​AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, Afrin operasyonuna başlarken, asla Suriye'nin toprak bütünlüğüne zarar gelmeyeceğini ve ülkenin parçalanmasına izin vermeyeceklerini söylediklerini ifade etti.

Türkiye'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarını kullanacağının ve meşru müdafaa hakkının altını başından beri çizdiklerini vurgulayan İnceöz, Türkiye'nin orada işgalci bir ülke gibi gösterilmeye çalışılmasını kabul edemeyeceklerini dile getirdi.

İlknur İnceöz, Afrin operasyonunun bu kadar uzun sürmesinin eleştirildiğini vurgulayarak, "Operasyonun bu kadar uzun sürmesinin nedeni; askerimiz, emniyetimiz nasıl Diyarbakır'da sivillerin burnunun kanamaması için hassasiyet gösterdiyse, burada da aynı hassasiyeti göstermiştir. Askerimiz orada sivil insanların zarar görmemesi için mücadele verirken; teröristler, bir askerimizin şehit olmasına neden olan Kuran-ı Kerim'e bombalı tuzak koyuyor." değerlendirmesinde bulundu.

Müzakerelerin ardından, HDP'nin grup önerisi kabul edilmedi.

#Afrin
#İlknur İnceöz
#ÖSO
6 yıl önce