|

Irak’tan da temizlenecek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afrin operasyonunda sonuna kadar ilerleyeceklerini belirterek “Türkiye, Zeytin Dalı Harekatı ile Afrin’de bu teröristleri nasıl temizlemeye başladıysa Suriye’nin diğer bölgelerinden de Irak’tan da bu teröristlerin tamamen temizlenmesi gerek” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/01/2018 Pazartesi
Güncelleme: 01:47 - 22/01/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Çavuşoğlu, Irak Dışişleri Bakanı İbrahim el-Caferi ile görüştü. İki bakan görüşmenin ardından basın toplantısı düzenledi.
Çavuşoğlu, Irak Dışişleri Bakanı İbrahim el-Caferi ile görüştü. İki bakan görüşmenin ardından basın toplantısı düzenledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Irak’ta mevkidaşı İbrahim el-Caferi ve Başbakan Haydar el-İbadi ile görüştü. Basın toplantısı düzenleyen Çavuşoğlu şunları söyledi: “Irak’ın DEAŞ terör örgütünden temizlenmesi önemli. Ama Irak’ın tüm terör örgütlerinden temizlenmesi de aynı şekilde çok önemlidir. Özellikle PKK terör örgütünün de Irak’tan tamamen temizlenmesi gerekiyor. DEAŞ, PKK, YPG, KCK, PJAK bunların ideolojileri farklı da olsa hepsi terör örgütüdür, hepsinin amacı aynıdır.”

BİZ DESTEK VERECEĞİZ

“Bunlar Irak’ı, Suriye’yi, Türkiye’yi, İran’ı bölmek istemektedir. Türkiye, dün başlattığı Zeytin Dalı harekatı ile Afrin’de bu teröristleri nasıl temizlemeye başladıysa, Suriye’nin diğer bölgelerinden de Irak’tan da ve Türkiye’nin dağlarından da bu teröristlerin tamamen temizlenmesi gerek.Sonuna kadar ilerleyeceğiz ve bu bölgeyi teröristlerden temizleyeceğiz. Reyhanlı’ya en son yaptıkları saldırı bunların son çırpınışı.”


Mehmetçiğin yanındayız

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Hüseyin Özgürgün, terör örgütü PYD/PKK’nın işgal ettiği Suriye’nin Afrin bölgesine yönelik Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin, Kıbrıs Türk Halkı olarak kalben ana vatan Türkiye ve Mehmetçiğin yanında olduklarını bildirdi. Başbakan Özgürgün, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’e başlattığı harekatın muvaffakiyetle sonuçlanmasının en büyük dileği olduğunu ifade etti. Özgürgün ayrıca “Kıbrıs Türk Halkı olarak kalben ana vatan Türkiye ve Mehmetçiğin yanındayız” değerlendirmesinde bulundu.


Türkiye'nin endişelerini anlıyoruz

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hikmet Hacıyev, terör mağduru bir ülke olan Azerbaycan olarak terörün tüm çeşitlerini şiddetle kınadıklarını, uluslararası toplumun terörle mücadele çabalarını desteklediklerini belirtti. Uluslararası ve bölgesel barış için terör tehlikesinin kökünün kazınması gerektiğini vurgulayan Hacıyev, şunları kaydetti: “Zeytin Dalı Harekatı, Türkiye’nin sınır güvenliğinin teminini, terör tehlikesini ortadan kaldırmayı ve bölgede yaşayan sivilleri terör tehditlerinden korumayı amaçlıyor. Türkiye, defalarca terör saldırılarına uğradı ve çok sayıda masum insan hayatını kaybetti. Azerbaycan, Türkiye’nin terör tehdidine karşı güvenlik endişelerini anlıyor. Kardeş Türkiye ve Türk halkının bir daha hiçbir zaman terör saldırılarına maruz kalmamalarını arzu ediyoruz.”

Büyükelçiler bilgilendirildi

Dışişleri Bakanlığı, bölge ülkeleri Ürdün, Irak, Lübnan, Katar, Kuveyt ve Suudi Arabistan büyükelçilerine “Zeytin Dalı Harekatı” hakkında bilgilendirmede bulundu. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal, dün bakanlığa çağrılan Suriye’ye komşu Ürdün, Irak, Lübnan, Katar, Kuveyt ve Suudi Arabistan büyükelçilerini “Zeytin Dalı Harekatı” hakkında bilgilendirdi. Dışişleri Bakanlığı ayrıca AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger’i, “Zeytin Dalı Harekatı” hakkında bilgilendirmek üzere bakanlığa çağırdı.


Desteğimiz tam

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili açıklamalar yaptı. Türkiye’nin uzun yıllardır terörün acısını çeken ülkelerin başında geldiğini ifade eden Tezcan, “Bu bir milli meseledir. Milli meselede siyaset kurumunun ulusal çıkarları korumak ve milli güvenliği sağlamak konusunda bir araya gelme görevi, yükümlülüğü vardır” diye konuştu. Tezcan, “Harekatın başarılı olmasını diliyoruz. Bu harekatın millet olarak arkasında olduğumuzu ve olmaya devam edeceğimizi açıklıyoruz” dedi.

ARKASINDAYIZ

Tezcan, “Şanlı ordumuz önemli bir harekata girişmiştir. Bu harekatın arkasında desteğimiz tamdır. Bir an önce başarıya, hedefine ulaşmasını arzu ediyoruz. Mehmetçik’in burnu kanamadan harekatın hedefine ulaşıp ülkemize geri dönmesini diliyoruz” ifadelerini kullandı.


Darısı Münbiç’e

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “BBP olarak düşmana, düşman denilerek, yapılan her hareketin, harekatın, hamlenin sonuna kadar yanındayız. Harekatı başlatan hükümeti de tebrik ediyor ve destekliyorum. Darısı Mümbiç’e, Sincar’a diyorum” dedi.

#Türkiye
#Afrin
#Mevlüt Çavuşoğlu
#Mustafa Destici
#Bülent Tezcan
6 yıl önce