|

İsim verdi yine de atılacak

CHP, Atatürk'ün resmini Meclis'teki odasının duvarından indiren Necati Yılmaz'ı değil, bu olayı açık eden Aylin Nazlıaka'yı partiden atıyor. Nazlıaka'nın durumunu görüşen Parti Meclisi, onu 'kesin ihraç' istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk etti.

Yeni Şafak
04:00 - 8/02/2016 Pazartesi
Güncelleme: 20:18 - 7/02/2016 Pazar
Yeni Şafak

CHP'de Aylin Nazlıaka depremi sürüyor. TBMM'de bir milletvekilinin odasında Atatürk fotoğrafının yere indirildiğini söyledikten sonra linç kampanyasının hedefi olan Nazlıaka, bu olayı gerçekleştiren vekilin açıklamama ısrarını sürdürdü. Ancak Nazlıaka'nın, CHP Parti Meclisi'nde (PM) isim verdiği, bu kişinin Ankara Milletvekili Necati Yılmaz olduğu iddia edildi. Nazlıaka, PM'deki 60 üyenin 54'ünün oyuyla 'kesin ihraç' istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na (YDK) sevk edildi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında dün yapılan 4 saatlik toplantıya katılan Nazlıaka, çıkıştaki açıklamasında, Atatürk fotoğrafını duvardan indiren CHP'linin, bunu Atatürk düşmanlığı için yapmadığını savunarak, “Bu olay ismimin Aylin Nazlıaka olduğu kadar gerçek. İsim açıklamam konusunda çok yoğun bir baskı yapıldı. Kişinin ismini açıklamamam, kişiyi korumakla ilgili değil, ilkesel bir duruştur” dedi.



TOPLANTIYI TERK ETTİ

Ancak PM'de Nazlıaka'nın CHP'li Yılmaz'ı işaret etmesinin ardından toplantıda gerilim yaşandığı, bunun ardından Yılmaz'ın söz almak istediği, Nazlıaka'nın ise Yılmaz'ı dinlemeden toplantıyı terk ettiği öğrenildi. Toplantıda konuşan Yılmaz'ın sözkonusu iddiaları fotoğraflar ve Meclis kayıtlarıyla yalanlamaya çalıştığı kaydedildi. Kapalı oylamada Nazlıaka dahil 60 üyesi bulunan PM'de, Nazlıaka'nın YDK'ya sevki için 54 oy çıktı, 4 PM üyesi ise 'ret' oyu verdi. Parti tüzüğüne göre, YDK'nın kendisine gönderilen dosyaları, 4 ay içinde karara bağlaması gerekiyor.



'ATATÜRK FOTOĞRAFINI YILMAZ İNDİRDİ'

CHP yönetimi, Atatürk'ün resmini duvardan indiren vekilin ismini vermesine rağmen Aylin Nazlıaka'yı 'kesin ihraç' talebiyle disipline sevk etti.


#CHP
#Nazlıaka
#Parti Meclisi
8 yıl önce