|

İstanbul Kudüs'ün yanında

İstanbul, Müslümanları Kudüs’ten çıkarmanın ilk adımlarını atan ABD ve İsrail’e karşı ayaktaydı. Yenikapı Meydanı’nı soğuk ve yağışlı havaya rağmen dolduran on binlerce kişi, “Kudüs bizimdir, sonuna kadar savunacağız” mesajı verdi.

Yeni Şafak
08:00 - 11/12/2017 Pazartesi
Güncelleme: 08:46 - 11/12/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
İstanbul Yenikapı Meydan'ın da binlerce kişi Kudüs için toplandı
İstanbul Yenikapı Meydan'ın da binlerce kişi Kudüs için toplandı

Müslümanların ilk kıblesi Kudüs’e yönelik Siyonist projeye öfke seli dinmek bilmiyor. Dünyanın her yanında meydanlara inen yüzbinler, Evanjelik işgale başkaldırıyor. ABD-İsrail eksenine karşı Türkiye’de en büyük tepki dün Yenikapı’dan yükseldi.

“Kudüs İslam’ındır” mitingi için İstanbul’un Yenikapı meydanında toplanan 50 bini aşkın vatandaş, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü işgalci İsrail’in başkenti ilan etmesini protesto etti. Hak-İş, Memur-Sen, İHH İnsani Yardım Vakfı, Deniz Feneri Derneği, ASKON, MÜSİAD, TÜGVA, TÜRGEV, ÖNDER başta olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşunun destek verdiği eylemde, Kudüs’e yönelik Siyonist / Evanjelist ürünü işgal projesi tel’in edildi. İslam’ın ilk kıblesinin sahipsiz olmadığını haykıran Müslümanlar, Filistin ve Türk bayraklarıyla meydan okudu. Soğuk ve yağışlı havaya rağmen miting alanına akın eden vatandaşlar, ağızlarında tekbirler, ellerinde ise Kelime-i Tevhid bayraklarıyla birlikte zulme karşı ses verdi. ‘Hamas’a selam direnişe devam’, ‘İstanbul’dan Gazze’ye direnişe bin selam’, ‘Oluk oluk kan aksa, kurtulacak el-Aksa’ şeklinde sloganların atıldığı mitingde, Filistin mücadelesini konu alan marşlar dinletildi. Alana kurulan dev platformda Kubbet’üs Sahra figürü, merhum Başbakanlardan Necmettin Erbakan, Osmanlı Padişahı 2. Abdülhamid’in dev portreleriyle Filistin bayrağı yerleştirildi.


DİRENİŞ ÇAĞRISI

Burada konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, küresel intifadanın meşalesinin yakıldığına vurgu yaptı. “İşgal altındaki Kudüs, Müslümanların en çetin imtihanıdır. Kudüs Müslümanların yeryüzünde olup bitenler karşısında nerede durduğunun, kimlerle olduğunun ve neye hizmet ettiğinin göstergesidir. Mescid-i Aksa sadece Filistinlilerin değil, bütün İslam aleminin meselesidir. ‘Elhamdülillah ben Müslümanım’ diyen her insanın yüreği mutlaka Mescid-i Aksa, Kudüs ve Filistin için atmalıdır. Bu, inancımızın bir gereğidir” diyen Karamollaoğlu, küresel kuşatmaya karşı ancak küresel bir direnişle karşılık vermek gerektiğini dile getirdi. Emparyelizmin laftan değil ancak ve ancak güçten anladığının altını çizen Karamaloğlu, “Kısa vadede bütün İslam ülkeleri Kudüs’ü Filistin’in başkenti olarak tanıdıklarını dünyaya ilan etmeli. İslam ülkeleri ayrıca İsrail ile ilişkileri derhal kesmeli. Bölge ülkeleri hava sahalarını İsrail’e ait bütün uçuşlara kapatmalı” diye konuştu.


Orası bizim başkentimiz

Kudüs İslam’ındır mitinginde konuşan Filistin Büyükelçisi Faed Mustafa, Filistin halkının Türkiye’nin tavrından ötürü gururlu olduğunu belirterek, Kudüs için yapılanlardan ötürü başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere Türk milletine teşekkür etti. Kutsal beldenin asla İsrail’in başkenti olamayacağını belirten Mustafa, “Kesinlikle bağımsız Filistin devleti olmadan asla barış olmaz. Bağımsız Filistin devleti de başkenti Kudüs olmadan olmaz. Ey Trump, İsrail, asla senin alkışladığın gibi demokratik bir devlet değildir. Bunu sadece orada yaşayan Müslümanlara değil Hristiyanlara sorsan yine aynı cevabı alırsın. Bilesin ki aldığın bu karar, Siyonizmin tarihindeki kara lekelere bir yenisini ekleyecektir. Direnişimiz sürecek. Bir karış toprak parçası bile alamayacaklar” diye konuştu.


Çok yaşa
Filistin

Evanjelist ABD yönetimiyle Siyonist İsrail’in ortak işgal projesi Fransa’nın çeşitli kentlerinde de protesto edildi. Başkent Paris’teki Republique Meydanı’nda toplanan yüzlerce kişi, ellerinde Filistin, Türkiye ve Tunus bayraklarıyla İsrail Başbakanı Netanyahu ve ABD Başkanı Trump’ı tel’in etti. Eylemciler, ‘Filistin özgür kalacak’, ‘İsrail katildir’, ‘Özgür Filistin’, ‘Çok yaşa Filistin’, ‘Hepimiz Filistinliyiz’ diye seslendi.


Tanımıyoruz

Trump maketleri ve ABD-İsrail bayraklarının yakıldığı Yenikapı mitingine sesli mesaj gönderen Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, "Yeryüzünde tüm inananların bu desteğiyle Filistin'de Siyonistlerin karşılığı yoktur, asla olmayacaktır. Bizler, başkenti Kudüs olan bir İsrail devletini asla tanımıyoruz. Çünkü Kudüs ebedi olarak bizimdir, bizim kalacaktır. Kudüs İslam toprağıdır. Kudüs tüm Müslümanların onurudur, izzetidir, şerefidir. Müslümanlar onurlarını, izzetlerini koruyacaklar. Kudüs davası, sadece Filistinlilerin değil, sadece orada yaşayanların değil, yeryüzündeki tüm Müslümanların, hatta Hristiyanların ortak davasıdır" diye konuştu. Mitingde konuşan Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri ise "Netanyahu fazla sevinmesin, bilsin ki Kudüs bizimdir. Kudüs Türklerindir, Yahudilerin değildir. İstanbul'dan bizi duy Netanyahu, Kassam Tugayları geliyor" ifadelerini kullandı.


Tapusu bizde

İstanbul’un 15 Temmuz Şehitler Köprüsü dün ilginç bir eyleme sahne oldu. Yedi Hilal Derneği’nin üniversite teşkilatında görev alan bir grup, köprünün üzerine ‘Kudüs Müslüman Toprağıdır, Tapusu Bizdedir’ yazılı afiş asarak ABD’nin Kudüs’e yönelik kararı ve İsrail’in uygulamalarını protesto etti.


Topyekûn isyan

İsrail’e yönelik öfke dalgası Kanada’nın Toronto kentinde de sürdü. Bazı Yahudi dernekleri ve kilise temsilcilerinin de katıldığı gösterilerde ‘Özgür Filistin’, ‘adalet yoksa barış da yok’, ‘Lebbeyk ya Aksa’ ve ‘Kudüs, Filistin’in başkentidir’ sloganları atıldı. Bazı katılımcılar Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın posterlerini taşıdı.


Adliye kilitlendi

Ürdünlü hakim, savcı ve avukatlar İsrail’i protesto etmek için adliyelerde eylem yaptı. Özellikle başkent Amman’daki Adalet Sarayı’nda biraraya gelen yargı üyeleri, ABD ve İsrail’e karşı eylemler için duruşmalara 1 saat ara verdi. Göstericiler, ellerinde Kubbet-üs Sahra’nın fotoğraflarını taşıdı.


Tunus ayakta

Tunus’un Safakes kentinde toplanan yüzlerce kişi, ellerinde Filistin bayrakları ve Kudüs’ü destekleyen pankartlar taşıyarak, ABD ve İsrail karşıtı sloganlar attı.

Burası
Nangarhar

Afganistan’ın başta başkent Kabil olmak üzere birçok şehrinde gösteriler sürüyor. Ülkenin doğusundaki Nangarhar vilayetinin Behsud ilçesinde düzenlenen eylemde Afgan Müslümanlar, Kudüs’teki işgal girişimini tel’in etti.


Seninleyiz

Kuveyt’in başkenti Kuveyt’te bulunan Filistin Büyükelçiliği binası önünde toplanan yüzlerce kişi, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü “İsrail’in başkenti” olarak tanıma kararını protesto etti. Göstericiler, Filistin bayrakları ve Kudüs’ü destekleyen pankartlar taşıyarak, sloganlar attı.


#ABD
#İsrail
#​İstanbul
#Müslüman
#Kudüs
#Yenikapı Meydanı
6 yıl önce