|

İstanbul'da önümüzdeki 5 gün hava nasıl olacak?

İstanbul'da son yılların en kuvvetli sağanak yağışı etkili oluyor. Bir metrekareye 4 damacana su yağan kentte birçok ev ve iş yerini su bastı, araçlar su altında kaldı. Akşam saatlerine kadar sürmesi beklenen yağmurun, yarın ve perşembe günleri de devam etmesi, cuma gününden itibareni ise yerini güneşe bırakacağı tahmin ediliyor.

Yeni Şafak
14:00 - 18/07/2017 الثلاثاء
Güncelleme: 14:40 - 4/10/2017 الأربعاء
Yeni Şafak
Şiddetli yağışın etkili olduğu kentte caddeler ve meydanlar gölete döndü.
Şiddetli yağışın etkili olduğu kentte caddeler ve meydanlar gölete döndü.

İstanbul'da gece saatlerinden itibaren etkili olan gök gürültü kuvvetli sağanak, başta trafik olmak üzere yaşamı olumsuz etkiliyor.

Sağanak yağışın bu akşama kadar etkili olması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde yer alan tahminlere göre, şiddetli yağmur yarın ve perşembe günü de kentte etkili olacak. Cuma gününden itibaren ise yağmur bulutları İstanbul'u terk edecek ancak sıcaklıklarda önemli bir değişiklik beklenmiyor.


Birçok ev ve iş yerini su bastı, araçlar su altında kaldı

İstanbul Valiliği, sosyal medya hesabında, "Bugün ilimiz yoğun yağış aldığından ulaşımda sıkıntı yaşanmaması için zorunlu olmadıkça özel araçlarla trafiğe çıkılmaması rica olunur" uyarısında bulundu.

Yollarda kalan ve sahiplerince bırakılan araçların kaldırılması için ise çekiciler sevk edildi.

Kentte ulaşımda yaşanan sorunların dışında birçok iş yeri, çarşı ve iş hanını su bastı. Sağanak, yol üzerindeki bazı ağaç ve direkleri de devirdi.

Şehrin çeşitli yerlerinde bazı yurttaşlar araçlarında mahsur kalırken, bazı vatandaşlar ise işe yürüyerek gitmeye çalışıyor.

Şiddetli yağış, kentin bazı noktalarda trafik kazalarına da yol açtı.

#İstanbul
#Meteoroloji
#Hava Durumu
#Sağanak
٪d سنوات قبل