|

Yağmur öğleden sonra etkisini arttıracak

İstanbul Valisi Vasip Şahin ile Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş gazetecilere açıklama yaptı. Topbaş, öğleden sonraki yağışların çok daha ciddi olacağını kaydetti.

Yeni Şafak
12:04 - 18/07/2017 Salı
Güncelleme: 13:13 - 18/07/2017 Salı
Yeni Şafak
İstanbul'da son yılların en şiddetli yağışı etkili oluyor.
İstanbul'da son yılların en şiddetli yağışı etkili oluyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, kentte öğleden sonra daha ciddi bir yağış beklendiğini belirterek, "Daha büyük ölçeğe girebilir. Endişemiz şu, toprak doyduğu için yağacak olan yağmur tamamen alt bölgelere, çukur bölgelere, denize yakın bölgelere inebilir" dedi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezinde (AKOM) İstanbul'da sabah saatlerine başlayan şiddetli sağanakla ilgili basın açıklaması yapan Topbaş, kente normalin üstünde yağış düştüğünü söyledi.

Bir kaç noktada alt geçit tıkanmaları yaşandığını, mümkün olduğu kadar müdahale edilerek sorunun çözüldüğünü belirten Topbaş, şunları kaydetti:

"Tabii yurttaşlarımızın da yardımcı olması lazım, trafiğe çıkmama açısından uyarılara dikkat ederlerse daha rahat bir yaşam sürebiliriz. Tramvay ve metro duraklarımızda bir iki noktada onlar da tahliye edildi. Öğleden sonra daha ciddi bir yağmur beklenmekte ve daha büyük ölçeğe girebilir. Endişemiz şu, toprak doyduğu için yağacak olan yağmur tamamen alt bölgelere, çukur bölgelere, denize yakın bölgelere inebilir. Bu bakımda daha hassasiyet gerekiyor. Hassasiyet gösterilirse bu sıkıntıyı hep birlikte aşarız."

Şiddetli yağış nedeniyle can kaybı yaşanmadığını belirten Topbaş, bodrum katlarındaki yurttaşların otel veya misafirhanelere yerleştirildiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Arazide bizim şu anda 6 bin 388 elemanımız var aktif olarak çalışan, 94 araçla büyükşehir belediyesi olarak devredeyiz. AFAD'ı da bu işin içine dahil ettiğimiz zaman oldukça yoğun bir faaliyet gösteriliyor. Hatırlanırsa, yıllar önce Londra'da istasyonları su, sel basmıştı. Şunu mutlulukla söyleyebilirim, çok şükür bir can kaybı olmadı, böyle bir sıkıntı yaşanmadı, bu önemli."

Maddi hasarlar tespit edilerek bunların telafisi için çalışmalar yapılacağını da dile getiren Başkan Topbaş, "Sayın Başbakan Yardımcımız Veysi Bey devamlı takip etti, benimle, Sayın Valimizle görüştü, her türlü çalışmaya destek vereceklerini de belirttiler. Ben kendilerine teşekkür ediyorum." diye tamamladı.




#İstanbul
#Yağmur
#Kadir Topbaş
#Vasip Şahin
7 yıl önce