|

İstismar ve şiddet cezaları artıyor

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, son zamanda yaşanan ve halkta infial yaratan, kadın, çocuklara şiddet ile istismar olayları ve hayvanlara yönelik öldürme ve eziyet olaylarına kayıtsız kalmadı. Erdoğan bu suçları işleyenlere karşı cezaların artırılması talimatını verdi. Bu fiillerin cezasız kalmaması için yapılacak düzenlemeler 100 günlük icraat programı içerisine alındı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/08/2018 Pazar
Güncelleme: 03:33 - 5/08/2018 Pazar
Yeni Şafak
Cezalar arasında kimyasal hadım başlığı da ele alınabilecek.
Cezalar arasında kimyasal hadım başlığı da ele alınabilecek.

Son zamanlarda kadın ve çocuklara yönelik istismar ile şiddet olaylarında artış yaşandı. Özellikle küçük yaşta çocukların kaçırılması, istismar edilmesi ve öldürülmeleri olayları toplumda tepkiyle karşılandı. Yine aynı şekilde hayvanlara yönelik birçok eziyet ve öldürme vakası da gündemde. Yaşanan bu olumsuz olaylar üzerine millet suçluların cezalandırılması için kampanyalar başlattı. Başkan Erdoğan milletin bu hassasiyeti karşısında harekete geçti. Yeni sistemin önceliklerinin açıklandığı ilk 100 günlük programda bu başlıklarda atılacak adımlar yer aldı. AK Parti seçimler öncesinde Çocukların cinsel istismarının önlenmesine yönelik bir komisyon kurmuştu. Recep Akdağ Başkanlığındaki komisyonun gerçekleştirdiği çalışmalar doğrultusunda bir hazırlık başlatılmıştı. Bu çalışmada elde edilen veriler yeniden değerlendirilerek yasal düzenlemeler Meclis'in açılışına yetiştirilecek. Düzenleme içerisinde kadın ve çocuğa yönelik şiddet ve istismar olaylarında cezaların arttırılması gündemde olacak. Cezalar arasında kimyasal hadım başlığı da ele alınabilecek.

MHP TEKLİF VERMİŞTİ

Hayvanlara yönelik kötü muamele ve öldürme olaylarına karşı da önceki dönemde hazırlıklar başlatılmıştı. Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanları cezaların caydırıcılığının artırılması için bir hazırlığı hayata geçirmişti. Yine hayvanlara kötü muamelenin önüne geçmek için de çalışmalara hız verilecek. Cumhur İttifakı'nın ortağı MHP de bu konuda çalışma yürütüyor. Meclis kapanmadan önce MHP'nin Meclis'e verdiği yasa teklifi bazı yaptırımları öngörüyor.

#TBMM
#Yasa
#İstismar
6 yıl önce