İYİ Parti ve HDP paralel düşünüyor

Nur Banu Aras
00:00, 23/04/2021, CumaG: Güncelleme: 05:16, 23/04/2021, Cuma
Yeni Şafak
İYİ Parti ve HDP paralel düşünüyor
Metin Gürcan

CHP, HDP, İYİ Parti, Saadet, Gelecek ve DEVA’nın katılımıyla Türkiye’nin dış politikasının konuşulduğu bir toplantı düzenlendi. Avrupa’dan temsilcilerin de katıldığı online toplantıyla ilgili bilgi veren DEVA Partili Metin Gürcan, “O platformda İYİ Parti’den katılan kişiyle HDP’den katılan kişinin söylem birliği, paralelliği hemen ortaya çıkıveriyor” dedi.

CHP, HDP, İYi Parti ve Saadet Partisi bu kez yanlarına Gelecek ile DEVA Partilerini de alarak ‘dış politikanın’ konuşulduğu platformda buluştu. DEVA Partili Metin Gürcan, platformda konuşan İYİ Parti ve HDP adına katılanların “söylem birliği”ne dikkat çekti.

  • Türk dış politikasının ele alındığı toplantının yaklaşık 2 ay önce online olarak düzenlendiği öğrenildi.
    Edinilen bilgilere göre toplantıda, siyasi parti temsilcilerinin yanısıra akademisyenler ve bazı yabancı misyon temsilcileri de yer aldı.
    Türkiye’nin dış politikada izlediği siyasete destek vermeyen ve Türk dış politikasını eleştiren muhalefet partilerinin temsilcileri ile akademisyenlerin, yabancı temsilcilerle, Montrö, Türkiye’nin Karadeniz’deki duruşu ve Türkiye-AB ilişkilerinin de değerlendirildiği öğrenildi.

SÖYLEM BİRLİĞİ

DEVA Partisi kurucularından Metin Gürcan, katıldığı bir televizyon programında toplantıyı deşifre etti. Gürcan’ın toplantıya ilişkin tespiti de ilginç. Gürcan,
“İYİ Parti’den katılan kişiyle HDP’den katılan kişinin söylem birliği, paralelliği hemen ortaya çıkıveriyor”
dedi. İki parti arasında daha önce de liderler düzeyinde kahvaltı diyaloğu yaşanmış, son olarak FETÖ ve PKK terör örgütlerinin devlete sızmasını önlemek amacıyla Meclis’e gelen yasanın görüşülmesini engellemede ortak hareket etmişlerdi.

EROZAN İNKAR ETTİ

  • Toplantıya İYİ Parti’nin dış politikadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kamil Erozan’ın katıldığı iddia edildi.
    Erozan ise, böyle bir toplantıyı hatırlamadığını söyledi. Ancak Erozan’ın toplantıya katıldığı başka kaynaklar tarafından doğrulandı.
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026