|

İYİ Partili Müsavat Dervişoğlu: Din ve vicdan hürriyeti 1400 yıldır çözülemedi

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, katıldığı canlı yayında din ve vicdan özgürlüğünün 1400 yıldır çözülemediğini öne sürdü. Dervişoğlu'nun Hz. Muhammed ve ashabının baskılardan kurtulmak için Mekke'den Medine'ye hicret ettiği 622 yılından bu yana din özgürlüğünün olmadığını savunması dikkat çekti.

22:47 - 2/10/2021 Cumartesi
Güncelleme: 23:18 - 2/10/2021 Cumartesi
Yeni Şafak
​İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu
​İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, HaberTürk'te gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Programın ilerleyen bölümlerinde CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ile diyaloğa giren Dervişoğlu,
"Şimdi şunu mu demek istiyorsunuz; Türkiye her şeyi bıraksın, siyaseti de bıraksın. Üç ana meseleye mi odaklanalım biz çözmek için."
ifadelerini kullandı.

Saydığı üç meseleden biri 'din ve vicdan hürriyeti' olan Dervişoğlu, bu sorunun 1400 yıldır çözülemediğini öne sürdü.


Hz. Muhammed ve ashabının baskılardan kurtulmak için Mekke'den Medine'ye hicret ettiği 622 yılından bu yana din özgürlüğünün olmadığını savunan Dervişoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

  • "150 seneden beri çözemediğimiz adil olmayan gelir bölüşümüne. Hala çözmeye muvaffak olamadığımız yani 150 yılık değil 1400 yıldır çözmeyi beceremediğimiz din ve vicdan hürriyetine. Ve Anadolu coğrafyasında varlığına işaret edilen Kürt meselesine mi yoğunlaşalım onu mu istiyorsunuz?"
#İYİ Parti
#Müsavat Dervişoğlu
#Habertürk
#Hicret
#Din
#Özgürlük
3 yıl önce