İYİ Partili Ümit Özdağ'dan Koray Aydın'a gönderme: Düşmanım bile olamazsın

13:41, 23/09/2020, ÇarşambaG: Güncelleme: 13:48, 23/09/2020, Çarşamba
Yeni Şafak
İYİ Partili Ümit Özdağ'dan Koray Aydın'a gönderme: Düşmanım bile olamazsın
Ümit Özdağ

İYİ Parti'de geçtiğimiz hafta yapılan kongrenin ardından çıkan kriz gittikçe büyüyor. Barış Yarkadaş'ın '18 İYİ Partili vekil beraber hareket etme kararı aldı' açıklamasının ardından Ümit Özdağ sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile Koray Aydın'ı işaret ederek sert mesajlar verdi. Özdağ, "Sen benim düşmanım olacak kadar değerli değilsin" ifadeleri ile Aydın'ın hazırlattığı yönünde ileri sürülen listeyi paylaşımına ekledi.

İYİ Parti'de yapılan büyük kongrede Meral Akşener yeniden genel başkan seçildi. Akşener'in başkan seçilmesinin ardından yapılan Genel İdare Kurulu (GİK) ve Merkez Disiplin Kurulu'na (MDK) giren isimler de belli oldu.
Bu isimlerin belli olmasının ardından İYİ Parti'de kriz patlak verdi.

İYİ PARTİ'DE LİSTE KRİZİ PATLADI

Yeniden seçilen Genel Başkan Meral Akşener'in 100 kişilik anahtar listesinde yer almalarına karşın, Başkanlık Divanı üyeleri
Aytun Çıray, Adnan Aydın Sezgin ile Yavuz Temizer'in de aralarında bulunduğu
bazı GİK üyeleri kurula giremedi.
  • GİK'e aday olmayan Adana Milletvekili İsmail Koncuk delegeye
    "çizilecekler"
    listesi dağıtıldığını iddia etti.
  • Seçim partide,
    "ülkücü-merkez sağ"
    kökenliler tartışmasına yol açtı.

18 VEKİL AYRI HAREKET ETMEYE BAŞLADI

Tartışmaların büyümesinin ardından CHP'li eski vekil gazeteci Barış Yarkadaş, bir programda
"18 İYİ Paritli vekil birlikte hareket etme kararı verdi. ilk toplantılarını da yaptılar"
şeklinde yaptığı açıklama ile gündeme oturdu. Tüm bunlar yaşanırken İYİ Partili Ümit Özdağ, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile Koray Aydın'a ateş püskürdü.

ÖZDAĞ'DAN KORAY AYDIN'A TEPKİ


https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/09/23/01/46/resized_7fa40-1722_tur_picture_20200225_20821907_20821903.jpg
GİK'e girmeyen Özdağ, kendisinin zaten talebi olmadığını belirterek
'çizikler'
listesinde adının olmasını Koray Aydın'ı hedef göstererek şu sözlerle tepki gösterdi:
  • GİK üyesi olmak istemediğimi bilmene rağmen aday listesine yazdırıp sonra çizdirmek için pusu kuran "adama" soruyorum. Bana düşman olduğun kadar PKK'ya, FETÖ'ye. Yunanistan'a vs düşman mısın bilmiyorum ama sen benim düşmanım olacak kadar değerli değilsin.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/09/23/01/37/resized_ff3b2-6ef1a1a81.jpg

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/09/23/01/47/resized_60500-92d760e4ac44be26786e56f33bc719f3.jpg



Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026