|

İzmir adayını sır gibi saklıyor

CHP'de, İzmir adayının hala açıklanmaması tepkilere neden oldu. Kulislerde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir adayını sır gibi sakladığı konuşuluyor.

Nur Banu Aras
04:00 - 13/01/2019 Pazar
Güncelleme: 02:07 - 13/01/2019 Pazar
Yeni Şafak
Tuncay Özkan ve Kemal Kılıçdaroğlu
Tuncay Özkan ve Kemal Kılıçdaroğlu

CHP ile İYİ Parti arasında iş birliği görüşmelerinde sona doğru gelindi. İlçeler üzerinden yapılan çalışma da tamamlanmak üzere. İki parti arasında iş birliği çalışmaları devam ederken CHP en iddalı olduğu tek il olan İzmir adayını ise hala açıklamadı. Parti içerisinde İzmir adayının henüz açıklanmaması "Kılıçdaroğlu ne planlıyor?' yorumlarına neden oldu.

HDP İLE GÖRÜŞMELERİ YÜRÜTEN İSİM

İzmir adayının açıklanmaması tartışmaları beraberinde getirirken, Kılıçdaroğlu'nun planı sorgulanmaya başlandı.

Kulislerde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir adayını sır gibi sakladığı belirtiliyor. Kılıçdaroğlu'nun terör örgütü PKK'nın siyasi kanadı HDP ile görüşen Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan'ı aday göstermeyi düşündüğü iddia ediliyor. Kılıçdaroğlu'nun Özkan'ın parti içerisinde tepkiyle karşılanacağını bildiği için son ana kadar İzmir adayını açıklamadığı kaydediliyor. Kılıçdaroğlu'nun tepkileri en aza indirgemek için İzmir adayını son ana kadar açıklamayacağı belirtiliyor.

  • Kılıçdaroğlu’nun acı günü
  • CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, trafik kazası sonucu tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden yengesi Belgüzar Gündüz'ün cenaze törenine katıldı. Kılıçdaroğlu'nun dayısı Hıdır Gündüz'ün, Bahçeşehir'de 4 gün önce geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan eşi Belgüzar Gündüz (67), yaşamını yitirdi. Gündüz için ikindi vakti Bakırköy Amine Hatun Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Gündüz, Silivrikapı Mezarlığında toprağa verildi.
#CHP
#31 Mart
#Seçim
#Aday
#İzmir
5 yıl önce