|

İzne çıkacağı gün şehit oldu

Hakkari ve Batman’da 8 PKK’lı teröristin öldürüldüğü operasyonlarda 3 asker şehit oldu. Jandarma Uzman Onbaşı Recep Turan’ın izne çıkacağı gün şehit düştüğü ortaya çıktı. “Bugün izne ayrılacaktı. Biz oğlumuzu beklerken cenazesi geldi” diyen acılı baba yürekleri dağladı.

Haber Merkezi
04:00 - 1/09/2018 Cumartesi
Güncelleme: 03:17 - 1/09/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
8 PKK’lı teröristin öldürüldüğü operasyonlarda 3 asker şehit oldu.
8 PKK’lı teröristin öldürüldüğü operasyonlarda 3 asker şehit oldu.

Hakkari ve Batman’da yürütülen operasyonlarda 8 terörist de etkisiz hale getirilirken çatışmalarda 3 asker de şehit düştü. Hakkari Yüksekova’da Dibecik bölgesine sızma girişiminde bulunan 4, Çukurca’da da askeri birliklere saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen 3 PKK’lı terörist düzenlenen hava harekatlarıyla öldürüldü. Bölgedeki Evliya Tepe’de PKK’lı teröristlerce tuzaklanan patlayıcının uzaktan kumanda ile infilak ettirilmesi sonucu Uzman Çavuş Serkan Dökmeci şehit oldu.


ACI HABERLE YIKILDILAR

Batman’da da saat 03.40’ta yapılan operasyonda 1 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi, çıkan çatışmada 2 asker şehit düştü. Kozluk’ta Kocabey mezrasındaki operasyonda teröristlerin açtığı ilk ateşte ağır yaralanan Jandarma Uzman Onbaşı Recep Turan (23) ile Jandarma Uzman Onbaşı Adem Güven (25) kaldırıldıkları hastanede kurtarılamayarak şehit oldu. Zonguldaklı şehit Turan ile Samsunlu şehit Güven’in aileleri aldıkları acı haberle büyük üzüntü yaşadı. Oğlunun şehit olduğunu öğrenen baba Yusuf Güven fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Şehidin annesi Saime Güven de “Seninle gurur duyuyorum oğlum. Ağlamayacağım. O şerefsizleri evindirmeyeceğim oğlum” dedi.

Şehit Recep Turan’ın kardeşi Berat Turan’ın da Siirt’te er olarak vatani görevini yaptığı öğrenildi. Ailesinin yanında olan Berat Turan’ın, kardeşini görebilmek için iznini uzattığı ortaya çıktı. Oğlunun askerliğini yaptıktan 1 yıl sonra çok isteyerek uzman onbaşı olduğunu söyleyen acılı baba Ercan Turan, “Vatan sağ olsun. 3-4 gün önce konuşmuştuk.


KARDEŞİ DE SİİRT’TE ASKER

Bugün izne ayrılacak yarın Alaplı’ya gelecekti. İzne geleceği gün cenazesi geliyor. Ağabeyi de normal asker. O da izne gelmiş kardeşini bekliyordu. Nasip olsa yarın buluşacaklardı” diye konuştu. Yüksekova’da şehit düşen Serkan Dökmeci’nin Ankara’daki babaevine de acı haber ulaştırıldı. Şehidin kardeşi Osman Dökmeci, kardeşinin şehit olduğunu öğrendikten sonra, “Dik duracağız. Söylüyorum, herkes dik dursun. Vatan sağ olsun” ifadesini kullandı.

#Asker
#Şehit
#Serkan Dökmeci
#Adem Güven
#Recep Turan
6 yıl önce