|

Kaba üslup Müslümanlara zarar veriyor

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İslam hakkında konuşanların üsluplarına dikkat etmesini istedi: Hikmeti göz ardı eden, ayrıştırıcı ve ötekileştirici yaklaşımlar, itici, kırıcı, katı ve kaba bir dil, öfke ve nefret üreten davranışlar her şeyden önce Müslümanlara zarar vermektedir.

Yeni Şafak
04:00 - 12/03/2018 Pazartesi
Güncelleme: 08:15 - 12/03/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
​Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş,
​Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş,

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, tartışmalara noktayı koydu. Katı ve kaba dilin Müslümanlara zarar verdiğini söyledi: Herkes İslam hakkında konuşurken daha dikkatli olmak durumundadır.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, düzenlediği basın toplantısıyla gündeme dair açıklamalarda bulundu. Erbaş, “Herkes İslam hakkında konuşurken hak ve hakikate karşı sorumluluğun gereği dikkatli olmak durumundadır. Herkes, metodolojik olarak hesabı verilemeyecek kişisel, aceleci ve popülist söylem ve yaklaşımlardan kaçınmak zorundadır” dedi.

MÜSLÜMANLARA ZARAR VERİYOR

Prof. Dr. Erbaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “İslam’ın temel kaynaklarını, doğru bilginin metot ve yöntemini dikkate almayan, birlik ve beraberliğimizi zedeleyen, hikmeti gözardı eden, ayrıştırıcı ve ötekileştirici yaklaşımlar; itici, kırıcı, katı ve kaba bir dil; bulanık ve gizemli bir üslup ile sahte ve yapmacık tavırlar; öfke ve nefret üreten davranışlar Müslümanlara zarar vermektedir.”

BU YAKLAŞIMLAR KABUL EDİLEMEZ

Toplumun birlik ve kardeşlik harcını oluşturan İslam ve onun değerleri üzerinden, özensiz haber ve yorumlarla yanlış algılar oluşturulduğunu kaydeden Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, adeta İslam’ı hedef alan bu yaklaşımların kabul edilemez olduğunu söyledi. Erbaş, Diyanet’in yasal sorumluluğu gereği, yanlış dini bilgilerle karşı insanları bilgilendirmeye devam edeceğini söyledi.

İSLAM KADINA ŞİDDETE REFERANS OLMAZ

Kadına yönelik şiddetle ilgili söylemlere ilişkin bir soru üzerine Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, şunları kaydetti: “Tasvip edilir hiçbir yanı, yönü ve mazereti bulunmayan kadına dönük şiddet merkezli eylem ve söylemin, rahmet ve esenlik dini olan İslam’dan referans bulması asla mümkün değildir.”

DİNDE REFORM TARTIŞMALARI

Dinin değişmez sabiteleri dışında kalan ve içtihadın mümkün olduğu alana dahil olan bazı fıkıh hükümlerini, değişen şartlara göre gözden geçirmenin, dinde reform yapmak anlamına gelmediğini belirten Erbaş, şunları kaydetti: “Aksine bu davranış, İslam’ın evrensel hakikatlerini, onların özüne dokunmadan her çağa ve topluma aktarmak ve hayata rehberlik etmek demektir.”


Mehmetçik için dua

Prof. Dr. Ali Erbaş, Ankara’da Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde Zeytin Dalı Harekatı için Fetih Suresi’nin okunduğu programa katıldı, sabah namazını kıldırdı. Programda, güvenlik güçleri, şehit ve gaziler için dualar edildi. Türk bayrağını indirmek, ezanları susturmak isteyenlere fırsat vermemesi için Allah’a dua eden Erbaş, “Bütün hainler kurdukları tuzaklara kendileri düşecek inşallah” diye konuştu.

  • Kadınların sorunlar
    ı
    görüşülecek
  • Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, ilahiyatçı kadın akademisyenlerle gelecek günlerde kadınların sorunlarına yönelik istişare toplantısı yapacacaklarını bildirdi. Erbaş, “Milli varlığımıza, birliğimize, bütünlüğümüze kasteden bütün oluşumlar, karşısında Diyanet İşleri Başkanlığı'nı bulur” dedi.




#Ali Erbaş
#Müslüman
#Ankara
6 yıl önce