|

Kaçaklar New York’ta

Firari FETÖ’cüler Emre Uslu, Adem Yavuz Aslan, Osman Zeki Canıtez, Sıtkı Özcan ve Önder Deligöz, ABD’nin Halk Bank’a yönelik finansal kumpasında tetikçilik yapmak için New York’ta buluştu.

Yeni Şafak ve
08:00 - 3/12/2017 Pazar
Güncelleme: 09:05 - 3/12/2017 Pazar
Yeni Şafak
Emre Uslu - Önder Deligöz - Adem Yavuz Aslan
Emre Uslu - Önder Deligöz - Adem Yavuz Aslan

15 Temmuz’u başaramayınca 17/25 Aralık kumpasını New York mahkemelerine taşıyan ABD, ülkedeki firari FETÖ’cüleri aynı yerde topladı. CIA’nın Türkiye’ye karşı kullanmaya devam ettiği kuklalar, Rıza Sarraf’ın ‘itirafçı’ olduğu davanın duruşmaları için New York Güney Bölge Adliyesi’ne koştu. Firari teröristlerin, Halk Bank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın tutuklu olarak yargılandığı davayı takip edip duruşmaları Türkiye aleyhinde propagandaya dönüştürmesi, kumpas sürecinin FETÖ ile ne denli ilişkili olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

HEPSİ ORAYA ÜŞÜŞTÜ

Haklarında birçok kez yakalama kararı bulunan Emre Uslu, Adem Yavuz Arslan, Osman Zeki Canıtez, Sıtkı Özcan ve Önder Deligöz, izledikleri celseleri sosyal medyada anlatıp yönlendirerek Türkiye’ye karşı kara propaganda yürütüyor. Cuma günkü duruşmanın ardından salonun dışında Periscope’tan yayın da yapan Uslu, Aslan ve Deligöz, bina önünde görüntülendi. Örgüt emriyle Hrant Dink cinayetini karartmaya çalışan isimlerden olan Aslan, fotoğraflandığını fark edince oradan uzaklaşmayı tercih etti. FETÖ’nün medya yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan Deligöz de Aslan’a eşlik etti. CIA’ya bağlı FETÖ tetikçisi Uslu ise mahkeme binası önünden yayın yaptı. Ayrıca FETÖ’nün ABD’deki yayın organlarından Zaman Amerika’nın yazarlarından Sıtkı Özcan da Atilla davasını yerinden izleyen örgüt üyelerinden biri olarak dikkat çekti.

KUMPAS DEVAM EDİYOR

Dava sürecinde savcılık makamının kullandığı delillerin önemli bir bölümünün 17/25 Aralık sürecinde FETÖ mensubu polisler tarafından yasadışı olarak elde edilen ve sonradan ABD’ye kaçırılan bilgi ve belgeler olduğu iddiası soru işaretlerini daha da artırdı. 4 gündür süren duruşmaların ilk gününde savcılığın, mahkemeye delil olarak sunduğu ve kaynağını açıklamayı reddettiği ses kayıtlarını FETÖ söylemiyle savunması dikkati çekmişti. Savcı Yardımcısı David Denton, ses kayıtlarını alan FETÖ üyesi polislerin ‘görevlerini yaptığını’ savunmuş ve o polislerden birinin de mahkemede tanık olarak ifade vereceğini söylemişti. Davanın tanıkları arasında FETÖ üyesi ByLock’çu eski Bankalar Yeminli Murakıbı Osman Zeki Canıtez ile mahkemeye sahte delil taşıdığı ortaya çıkan firari CHP’li Aykan Erdemir de bulunuyor.

#ABD
#New York
#Emre Uslu
#Önder Deligöz
6 yıl önce