|

Kaçamazsınız

Şırnak’ta 67. gününe giren operasyonlarda örgüte büyük bir darbe vuruldu. Yüzde 86’sı tamamlanan operasyonlarda 5 mahalle PKK'dan temizlendi. Hezimete uğrayan teröristler kentten kaçmaya çalışıyor.

Yeni Şafak
04:00 - 18/05/2016 Çarşamba
Güncelleme: 04:32 - 18/05/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Şırnak'ta 14 Mart'ta başlatılan “Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu" sürüyor. Müşterek operasyonda önceki gün 12 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonun 66. gününde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 386'ya yükseldi. Teröristlerle çok sayıda uzun namlulu silah, yaşam malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirildi.



BEŞ MAHALLE TEMİZ


Yüzde 86'sı tamamlanan operasyonda Yeşilyurt, Gündoğdu, Dicle, Cumhuriyet ve Yeni mahalleleri örgüt mensuplarından arındırılırken, güvenlik güçleri 3 bin 523 evde arama yaptı, teröristlerce oluşturulan 164 barikatı kaldırdı, 21 çukuru kapattı, 974 el yapımı patlayıcıyı imha etti. Bahçelievler, Gazipaşa ve İsmetpaşa mahallelerinde çembere alınan teröristler ile güvenlik güçleri arasında sık sık çatışma yaşanıyor.



GRUPLAR HALİNDE KAÇIŞ


Operasyon büyük titizlikle yürütülürken sıkışan teröristlerde dağılma başladı. Örgütün üst düzey yöneticileri de zaman zaman kaçma girişiminde bulunuyor. Şırnak'ta büyük bir hezimete uğrayan teröristlerin, kırsal alana çekilme girişimleri önleniyor. Kalabalık guruplar halinde şehirden ayrılmayı başaramayan teröristlerin 2-3 kişilik gruplar halinde kaçmaya çalışıyor. PKK'lı teröristlerin terk ettikleri evleri ateşe verdiğini belirten güvenlik kaynakları, operasyonların 24 saat kesintisiz süreceğini kaydediyor.



Evlerin içlerine mevzi


Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, PKK'lı teröristler söz konusu mahallerdeki birçok evi mevzi gibi kullanıyor, bu binaların içine el yapımı patlayıcılar tuzaklıyor, dış cephelere açtıkları deliklerden keskin nişancılar güvenlik güçlerine ateş açıyor. Teröristler geceleri yer değiştirmeye çalışıyor ancak güvenlik güçlerinin ilerleyişini durduramıyorlar.





26 PKK'lı daha etkisiz


Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Şırnak ile Mardin'in Nusaybin ve Hakkari'nin Yüksekova ilçelerinde bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlar devam ediyor. Bu kapsamda dün Nusaybin'de 9 terörist etkisiz hale getirildi.


Böylece ilçedeki operasyonda öldürülen toplam terörist sayısı 383 oldu. Şırnak'taki operasyonda ise dün bölücü terör örgütü üyesi 15 kişi etkisiz hale getirildi. Operasyonda öldürülen terörist sayısı 390 oldu. Yüksekova'da da güvenlik güçleri iki öldürdü.



Polise roket askere EYP


Mardin Nusaybin'de dün Yenişehir Mahallesi'nde zırhlı araca PKK'lılar tarafından roketatarlı saldırı düzenledi. Saldırıda araçta bulunan 3 güvenlik görevlisi yaralandı. Yaralılar Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Nusaybin'deki ikinci saldırı operasyonların yoğun olarak sürdürüldüğü Abdülkadirpaşa Mahallesi'nde meydana geldi.



YARALI ASKER GATA'DA


PKK'lı teröristler güvenlik görevlilerinin geçişi sırasında tuzakladıkları el yapımı patlayıcıyı uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Şiddetli patlamada ilk bilgilere aralarında asker ve polislerin bulunduğu 6 güvenlik görevlisi yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altını alınırken, yaralılardan 1 askerin Ankara GATA'ya sevk edileceği öğrenildi. Nusaybin'de güvenlik güçleri PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirmek için operasyonlarını sürdürüyor.





26 hedef yerle bir


Türk Silahlı Kuvvetleri Kandil'deki terör yuvalarını vurdu. İlk olarak Metina, Sinath, Haftanin, Zap bölgelerini vuran F-16 ve F-4 uçakları, daha sonra Metina, Haftanin ve Zap bölgelerine iki harekat daha gerçekleştirdi. Hava harekatlarıyla teröristlerce kullanıldığı belirlenen silah, mevzi, barınak ve mağaraların bulunduğu 26 hedef imha edildi.



25 JET DİYARBAKIR'DA


Havaların ısınması ile birlikte terör örgütü PKK'nın yurtiçi ve Kuzey Irak'taki kamplarına yönelik yoğunlaştırılan hava operasyonları nedeniyle Diyarbakır'a takviye 25 adet F16 savaş uçağı gönderildi. Son 3 gün içerisinde kente gönderilen uçaklar, 8'inci Ana Jet üs Komutanlığı'nda konuşlandırıldı. Kentte konuşlu F16 savaş uçağı sayısının 65'e yükseldiği belirtildi.



#Şırnak
#Mehmet Çifci Operasyonu
#PKK
8 yıl önce