|

Kahvaltısını yapıp bombayı patlattı

Ankara'da 3 kişinin ölümüne neden olan kanlı eylemin detayları ortaya çıkıyor. Saldırıda kullanılan patlayıcının güçlendirilmiş TNT olduğu açıklanırken, bombalı aracı bırakan hainin caddedeki bir pastanede kahvaltı yaptıktan sonra kayıplara karıştığı tespit edildi

Cihan
00:00 - 22/09/2011 Perşembe
Güncelleme: 00:24 - 22/09/2011 Perşembe
Yeni Şafak
Kahvaltısını yapıp bombayı patlattı
Kahvaltısını yapıp bombayı patlattı

Ankara'daki bombalı saldırıyı gerçekleştiren hainin kimliği tespit edildi. Polis şimdi her yerde bu katili arıyor. Görgü tanıklarının ifadesi ve mobese kayıtlarını inceleyen Ankara polisi, bombalı aracı Kumrular Caddesi'ne getiren saldırganın kimliğini tespit etti. Hakkında yakalama kararı çıkarılan saldırganın, bazı polis soruşturmalarında PKK ile bağlantısına ilişkin kayıtlara rastlandı. Saldırganın 3 gündür Çiğdem mahallesi'ndeki bir sitenin önünde bekleyen aracı alarak olay yerine giden saldırganın önce Milli Müdafaa Caddesini hedef seçtiği ancak orada yer bulamayınca Kumrular Sokağa aracı bıraktığı belirlendi. Daha sonra Çankaya'da bir pastanede kahvaltı yapan caninin kayıplara karıştığı tespit edildi.

ARACI SENETLE ALMIŞ

Kumrular Sokaktaki otoparkçıya aracını bırakıp giden saldırganın telaşlı olduğu, aracı el frenini çekik bir vaziyette getirdiği belirlendi. Saldırgandan aracı alan otoparkçının ifadesi alınırken, olay yerinde tatbikat yaptırıldı. Otopark görevlisi saldırganın eşgalini verdi. Saldırganın buna göre çizilen robot resmi, tüm Emniyet birimlerine gönderildi. Öte yandan saldırıda kullanılan 06 BS 099 plakalı aracı satan Altındağ'daki galerici de dün polis tarafından bilgisine başvurulmak üzere Emniyete getirildi. Galerici, saldırganı tanımadığını, aracın parasının bir kısmını nakit olarak aldığını, kalan kısmı için ise senet alındığını söylediği öğrenildi. Polis saldırganı yakalamak için Ankara'da 13 ayrı adrese baskın yaptı. Polis, caninin saldırı günü kahvaltı yaptığı pastanenin çalışanları ile de görüştü.


İşte o cani

Görgü tanıklarının ifadeleri ve çevrede bulunan güvenlik kamera kayıtlarının incelenmesi sonucunda Ankara Polisi, Başkent'te daha önce Eskişehir yolu üzerinde askeri servis aracına yönelik bombalı saldırı düzenleyen şahsın Kumrular saldırısını da düzenleyen şahıs olduğu yönünde kuvvetli bir kanaate ulaştı. Eskişehir yolundaki askeri araca saldırı düzenleyen teröristin. Kumrular saldırısını da yaptığı, teröristin eşgali daha önce Eskişehir yolu üzerinde saldırıyı düzenlemeden önce akü satın aldığı CEPA'daki Bauhause'taki güvenlik kamerasından çıkmıştı.


3 ay önce askerden gelmiş

Patlamada ölenlerden 22 yaşındaki Mustafa Bingöl, toprağa verildi. Baba Mehmet Emin Bingöl, oğlunun 3 ay önce askerden geldiğini belirterek, “Acımız büyük' diye konuştu. Bu arada saldırı da hayatını kaybeden 18 yaşındaki Orhan Güzel'in cenazesi, memleketi Kastamonu'nun Akkaya Köyü'nde son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreni sırasında güçlükle ayakta durabildiği gözlenen Güzel'in babası Mustafa Güzel, “Gitti yavrum, aldılar yavrumu” diye feryat etti.


Bomba güçlendirilmiş ağırlaştırılmış TNT

Ankara Valisi Alaattin Yüksel, dün Kızılay Kumrular Caddesi'ni kana bulayan patlamada kullanılan bombanın, ağırlaştırılmış, güçlendirilmiş TNT olduğunu söyledi. Vali Yüksel, yaptığı açıklamada, "Bomba, ağırlaştırılmış güçlendirilmiş TNT. Artık sabrımız kalmadı. Başbakan'ın söylediği gibi bundan önceki caniler ne olduysa bunlar da öyle olacak. O şekilde cezalandırılacak. Kimsenin kuşkusu olmasın. Şu anda hiçbir gözaltı yok. Ama emniyet birimleri çok güçlü aramalar yapıyor, her türlü ihtimal üzerinde duruyor" dedi.


KUMRULAR eskiye döndü

Ankara Kumrular Caddesi'nde öncekigün meydana gelen bombalı saldırının ardından hayat normale döndü. Kumrular Caddesi yaya ve araç trafiğine tekrar açılırken patlamanın meydana geldiği alan asfaltlandı, patlamadan zarar gören esnaf da vitrinlerinin camlarını taktırdı ve dükkanlarına Türk bayrakları astı. Patlamanın ardından tatil edilerek öğrencilerin evlerine gönderildiği Namık Kemal İlköğretim Okulu'nda eğitim-öğretimine devam edildi. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer de okulu ziyaret ederek okul müdürüyle görüştü. Patlamanın olduğu bina da beyaz bir brandayla kapatıldı. Binanın önüne güvenlik şeridi çekilirken vatandaşların, saldırıda yaşamını yitirenler için binanın önüne çiçek bıraktıkları görüldü. Vatandaşlar Kumrular esnafını tek tek gezerek başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerinde bulundular. Kumrular Sokağın esnafından olan ve patlamaya yakından hisseden Oğuz Dinç, patlama anında dükkanında müşteriye baktığını ifade ederek, "Patlama sırasında içeriden dışarıya doğru fırladım. Zar zor ayağa kalktım. Çivi ve bilyelerin park halindeki araçlara saplandı” dedi.


13 yıl önce