|

Kara noktalar gitti kazalar azaldı

İstanbul emniyetinin emniyet kemeri takmamak, seyir halindeyken cep telefonu kullanmak, aşırı hız ve tehlikeli şerit değiştirmekten kestiği cezalarla birlikte, en fazla trafik kazasının meydana geldiği 10 “kaza kara noktasının” iyileştirilmesiyle ölümlü kaza oranı 2017’ye göre 2018 yılında yüzde 30,5 azaldı.

Şahin Şen
04:00 - 5/02/2019 Salı
Güncelleme: 00:22 - 5/02/2019 Salı
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin İstanbul’da yaşanan özellikle ölümlü kazaları önlemek için yaptığı yoğun çalışmalar meyvesini verdi. 2018 yılında ölümlü kaza oranı yüzde 30.5 azaldı. 2017’de 177 ölümlü kazanın gerçekleştiği kentte bu oran 2018 yılında 123’e geriledi.

İYİLEŞTİRME YAPILDI

Kazaların önüne geçmek için çalışmalarını yürüten İstanbul Emniyeti, nüfusu 16 milyona dayanan ve trafiğe kayıtlı 4 milyon aracın bulunduğu şehirde en fazla kazanın meydana geldiği 10 noktayı tespit etti. Kaza kara noktalarının tespit edilmesiyle bu yerlerdeki denetimlerini artıran polis ekipleri, İBB’ye sunduğu raporla kazaların meydana geldiği yerlerde iyileştirilme yapılması gerektiğini belirtti.

10 NOKTAYA ÖZEL ÇALIŞMA

  • Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin raporu doğrultusunda hareket eden İBB görevlileri, D100 Cevizlibağ Mevkii, TEM Otoyolu Gaziosmanpaşa Mevkii, Kozyatağı O-2 Bağlantısı, Sahil Kennedy Caddesi, Kayışdağı Caddesi, Alemdağ Caddesi, Vatan Caddesi, Fahrettin Kerim Gökay Caddesi, Büyükdere Cadddesi ve Halaskargazi Caddesi üzerinde yapılan çalışmalar bu noktalardaki kazaları en aza indirdi. Bazı noktalarda sinyalizasyon çalışması yapan ekipler, görüş açısını genişleten kavşak yaparken, sürücülerin görüşünü engelleyen ağaç dallarını da budadı. 2017 yılında en fazla kazanın meydana geldiği bu noktalarda yapılan çalışmalar sonucu kaza oranı en aza indirildi.

DENETİMLER SIKLAŞTIRILDI

Kaza kara noktalarında yapılan iyileştirmelerle birlikte trafik denetimlerini iki katına çıkaran İstanbul polisi kazlara neden olan trafik ihlallerini belirleyerek önlem almaya başladı. Polis, hafriyat kamyonları, hız, tehlikeli şerit değiştirme, emniyet kemeri kullanımı ve seyir halinde cep telefonu kullanımı denetimlerini sıklaştırdı.

#İstanbul Emniyeti
#Kaza
#Kemer
5 yıl önce