|

Kararlı adımlar atacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib’te yaşanan krize ilişkin, “Yeni tuzaklarla karşılaşıyoruz. Putin ile görüştük. Macron ve Merkel ile görüşme yaptık. Değerlendirmelerden sonra yol haritamızı belirledik. Küresel güçlerin senaryolarına teslim olmayacağız. Daha sağlam ve kararlı adımlar atacağız” diye konuştu.

Haber Merkezi
04:00 - 23/02/2020 Pazar
Güncelleme: 06:40 - 23/02/2020 Pazar
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir’de Menemen-Aliağa-Çandarlı otoyolu açılış törenine katıldı. Erdoğan’ın gündeminde son günlerde tansiyonun düşmediği İdlib vardı. Türkiye’nin yol haritasını belirlediğini altını çizen Erdoğan, Putin, Macron ve Merkel ile görüşmeler yaptığını hatırlattı. Libya’daki gelişmeleri de değerlendiren Erdoğan, “Kaçındığımız mücadele ağır fatura olarak geri döner” mesajını verdi. Darbe söylentileri için de konuşan Cumhurbaşkanı, oyuna gelmeyeceklerini dile getirdi.

MASADA VE SAHADA NE GEREKİYORSA ONU YAPIYORUZ

Erdoğan özetle şunları söyledi: Türkiye’nin Suriye ve Libya politikaları ne bir maceradır ne de keyfe kederdir. Bunun için ülke ve millet olarak yeni bir İstiklal mücadelesi verdiğimizi söylüyoruz. Ülkemizin çıkarlarıyla diğer ülkelerin çıkarları çatışıyor. Hamdolsun Türkiye’nin gücü ve kapasitesi bağımsız siyaset izlemeye yeterlidir. Gerektiğinde askeri gücümüzü en üst düzeyde kullanıyoruz. Masada ve sahada olayların gidişatını değiştirmek için ne gerekiyorsa onu yapıyoruz. Netice almayı başardık. Bugün sıkıntı yaşadığımız noktaları sebebinin geçmişte güçlü duruş sergilenmemesinden kaynaklandığını görüyoruz.



FIRKATEYN VE UÇAKLARLA ORADAYIZ

Bay Kemal dedi ki” Doğu Akdeniz’de ABD, İngiltere Fransa var” dedi. “Sadece Türkiye yok” dedi. Zaten her zaman böyle konuşmuyor mu? Biz orada sondaj gemilerimizle vardık, sismik araştırma gemilerimizde vardık. Bay Kemal sen bunları söylediğin zaman 2 sondaj gemimiz vardı, şimdi 3’üncüyü de aldık, haberin olsun. Doğu Akdeniz’de sadece sismik ve sondaj gemilerimizle değil fırkateyn ve uçaklarımızla oradayız.

100 LEJYONER ASKERİNİ ETKİSİZ HALE GETIRDİK

Biz 500 yıl önce oradaydık bugün de oradayız. Libya’nın meşru başkanı ve yönetimiyle masaya oturduk imzaları attık. Deniz hukukundan anlamayan uluslararası hukuktan anlamayan bu notada akıl hocaları olmayan, akıl hocası karga olanın akıbeti ne olur? Bunların durumu bu Gayrimeşru Hafter’e karşı biz orada yönetici, kahraman askerlerimiz, Suriye milli ordusundan ekiplerimizle beraber oradayız. Birkaç tane şehidimiz var, şunu da söyleyelim ki birkaç şehidin karşılığında da 100’e yakın lejyonerlerden etkisiz hale getirdik. Şehitler tepesi boş kalmayacak.

KARARLI ADIMLAR ATACAĞIZ

Mücadele kolay değil, şehitler veriyoruz. Yeni tuzaklarla karşılaşıyoruz. Sayın Putin ile görüştük. Macron ve Merkel ile görüşme yaptık. Değerlendirmelerden sonra yol haritamızı belirledik. Masada olduğumuzu duyuracağız. Küresel güçlerin senaryolarına teslim olmayacağız. Daha sağlam ve kararlı adımlar atacağız.”



Yeni otoyolda test sürüşü


  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasının ardından 455 milyon euro maliyetle yapılan Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu'nun test sürüşünü makam aracıyla yaptı. Erdoğan, kurdeleyi kesmeden önce, "Kurdeleyi kesiyoruz ve bu kurdeleyle hamdolsun 100 kilometreye yakın bu güzel otoyol inşallah tüm İzmirlilerin değil, insanlığın bahtını açacak bir yol olacak. Ve buradan gidenler de ne diyecekler, 'Yol medeniyettir.' İnanıyorum ki arkadan çok dualar alacağız. Birileri etmese de kadir bilen bu dualarını yapacak ve biz de onlara şimdiden diyoruz ki Allah razı olsun. Aşkınan koşan yorulmaz, yorulmadık, yorulmayacağız." diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a büyük projelerde imzası olan İzmir Milletvekili Binali Yıldırım da eşlik etti.

4’lü zirve 5 Mart’ta

Bergama’da halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib’in en az Afrin kadar, Barış Pınarı Harekatı bölgesi kadar önemli olduğunu söyledi. Bir zamanlar PKK’lı canilerin cirit attığı bölgelerde şu anda huzur, barış, istikrar olduğunu vurgulayan Erdoğan, “İnşallah aynı sükunet ortamını 4 milyon insanın yaşadığı İdlib’de de tesis edeceğiz” dedi. Erdoğan, Türkiye’nin İdlib’deki kararlılığını Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a telefon görüşmelerinde ilettiğini belirterek, “Bundan sonraki süreçte 5 Mart’ta tekrar bir araya geleceğiz, tekrar bu konuları konuşacağız” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu aranızda mı?


  • İzmir’de Kuzey Ege Otoyolu açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, davete rağmen törene katılmayan CHP lideri Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdi. Erdoğan, “İzmir’e bu güzel hizmeti kazandırdığımız günde, bu şehrin milletvekillerinin tamamının aramızda olmasını isterdik. Aynı zamanda İzmir Milletvekili olan Sayın Kılıçdaroğlu’na da Meclis’teki Grup kürsümüzden bu çağrıyı yaptım. Aranızda mı yoksa da ben göremiyorum. Maalesef aramızda yok. Halbuki biz, İzmir’in ve İzmirlilerin hayrına olan her durumda, her mutlu günlerinde yanlarında olmaya özel ehemmiyet veriyoruz” dedi.


#Recep Tayyip Erdoğan
#Suriye
#Libya
#Otoyol
4 yıl önce