|

Kars'ta 7 PKK'lı terörist öldürüldü

Kars'ın Kağızman ilçesinde insansız hava aracı ile tespit edilip çembere alınan 7 PKK'lı terörist öldürüldü.

Yeni Şafak
14:37 - 2/10/2016 Pazar
Güncelleme: 20:13 - 2/10/2016 Pazar
AA
Kars'ta devam eden operasyonda, güvenlik güçleri ile teröristler arasında sıcak temas yaşandı.
Kars'ta devam eden operasyonda, güvenlik güçleri ile teröristler arasında sıcak temas yaşandı.

Türkiye'de PKK'lı teröristlerin yoğunlaştığı noktalardan biri olan Kars'ın Kağızman ilçesindeki Çemçe-Madur bölgesinde gerçekleştirilen operasyonda etkisiz hale getirilen 7 teröristten birinin, örgütün sözde "Çemçe sorumlusu" Hakkı Serhat olduğu belirtildi.



Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da PKK'lı teröristlerin yoğunlaştığı 12 bölge arasında yer alan Çemçe-Madur bölgesinde dün gece, güvenlik güçleri tarafından terör örgütü mensuplarına yönelik hava destekli operasyon başlatıldı.



Operasyonda, insansız hava aracı (İHA) ile tespit edilen 7 kişilik terörist grup, "Atak" helikopteri ile ateş altına alınarak etkisiz hale getirildi.



Güvenlik güçlerince operasyon sonrası yapılan araştırma ve incelemede, öldürülen 7 teröristten birinin, terör örgütü PKK'nın sözde "Çemçe sorumlusu" Hakkı Serhat olduğu anlaşıldı.



Kağızman kırsalında tespit edilen 2 mağara ve bir silah mevzisi de bugün saat 14.36'da Türk Hava Kuvvetlerince düzenlenen hava harekatıyla imha edildi.



Güvenlik güçlerinin söz konusu bölgedeki arama tarama faaliyetlerinin sürdüğü belirtildi.



Kağızman ilçesindeki Çemçe-Madur bölgesinde 20 Eylül'de yürütülen operasyonlarda 4 terörist daha etkisiz hale getirilmişti.









#Kağızman
#Kars
#PKK
8 yıl önce