|

Katil suçunu itiraf etti

Suriyeli aktivist Oruba Barakat ile gazeteci kızı Halla Barakat cinayetinin şüphelisi A. B., suçunu itiraf ettiği mahkeme tarafından tutuklandı. A.B., Oruba Barakat'ı kendisine olan borcunu ödemediği için çıkan tartışma sırasında öldürdüğünü iddia etti. Katil, Halla Barakat'ı ise cinayeti gördüğü için katlettiğini savundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/10/2017 Cumartesi
Güncelleme: 00:18 - 7/10/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
​Suriyeli aktivist Oruba Barakat (60) ile gazeteci kızı Halla Barakat’ı (22) öldürdüğü iddiasıyla gözaltında bulunan, Oruba Barakat’ın amcasının torunu A.B. suçunu itiraf etti.
​Suriyeli aktivist Oruba Barakat (60) ile gazeteci kızı Halla Barakat’ı (22) öldürdüğü iddiasıyla gözaltında bulunan, Oruba Barakat’ın amcasının torunu A.B. suçunu itiraf etti.

Suriyeli aktivist Oruba Barakat (60) ile gazeteci kızı Halla Barakat’ı (22) öldürdüğü iddiasıyla gözaltında bulunan, Oruba Barakat’ın amcasının torunu A.B., emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheli, hakimlikteki sorgusunda cinayetleri işlediğini itiraf etti. A.B, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi. Oruba Barakat’ın tırnak arasından alınan doku örneğinin yapılan incelemesinde şüpheli A. B.’ye ait olduğu da kesinleşti.


BANA HABER GÖNDERDİ

İfadesinde Suriye'de Esed ordusuna katılmamak için kaçmaya karar verdiğini söyleyen A.B., akrabası olan Orouba Barakat'ın Türkiye’ye gelirse kendisine yardım edeceği haberi gönderdiğini belirtti. Türkiye’ye gelince Oruba Barakat'ın yanına gittiğini ve onun inşaat işlerinde para karşılığı çalıştığını öne süren A.B., vadedilen ücreti ise alamadığını savundu. Olay günü Oruba Barakat'ın evine gittiğini anlatan A.B., parasını istediğini, Barakat’ın ise 'Parayı başkalarına verdim, sana verecek param kalmadı' dediğini iddia etti.

'PARAMI VERMEDİLER'

A.B. ifadesinde şöyle konuştu: “Bunun üzerine sinirlendim. Hem beni yanına çağırıp hem çalıştırıp hem de paramı vermiyorsun diye kızarak bağırdım. Bunun üzerine bana tokat attı. Ben de kendisini ittim. Evden çıkmamdan önce mutfağa giderek eline bıçak aldı ve öfkeyle bana doğru geldi. Bıçağı elinden aldım. Sürekli bağırmaya başlayınca ve bıçak çekmesinin verdiği öfkeyle boğazını keserek onu öldürdüm" A.B., cinayet sırasında evde olan Halla Barakat’ı da bağırmaya başladığı için boğazını keserek öldürdüğünü söyledi. Öte yandan şüpheli A. B.’nin yapılan ilk incelemesinde herhangi bir terör örgütüyle bağlantısının ortaya çıkmadığı bildirildi.

  • Cenaze törenine katılmış
  • Şüpheli A. B., ifadesinde, anne ve kızı için 23 Eylül’de Fatih Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine katıldığını söyledi. Cenaze töreninde Oruba’nın erkek kardeşi Maen Barakat’ın yanında olduğunu anlatan şüpheli A. B., cenaze töreninden sonra Maen’in İstanbul’deki evinde 2 gün kaldığını anlattı. Cenazeye katılan şüphelinin, 19 Eylül’de Oruba’nın evine geldiğini hiçbir yakınına anlatmadığı da öğrenildi.
#Suriye
#İstanbul
#Oruba Barakat
#Halla Barakat
7 yıl önce