|

Kemal Bey’den baskın kurultay

CHP, 3-4 Şubat’ta yapılan kurultayın ardından bu kez tüzük kurultayına gidiyor. Ankara’daki 36. olağan kurultayda yeniden genel başkan seçilen Kemal Kılıçdaroğlu, yaz aylarında yapılması planlanan kurultay tarihini öne çekti. Kurultay öncesi oluşturulacak bir komisyonla tüzük değişikliği için hazırlık yapılacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/02/2018 Perşembe
Güncelleme: 02:38 - 15/02/2018 Perşembe
Yeni Şafak
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu

Komisyon ilgili birimlerin yanı sıra il yönetimlerinin görüşlerini de alarak değişiklikleri şekillendirecek. Tüzük değişikliği ile partide etkisi azaltılan genel sekreterlik makamının yeniden güçlendirilmesi muhtemel başlıklar arasında.

Kılıçdaroğlu’nun muhaliflerin önüne set çekmek için kurultay tarihini öne aldığı belirtiliyor. Kılıçdaroğlu’nun, kurultay için 23 günlük bir çalışma süresi belirlediğini belirten parti içi muhalefet, “Kılıçdaroğlu baskın kurultay yaparak kendi koltuğunu sağlama almaya çalışıyor. Kılıçdaroğlu tarihi vererek imza toplama girişimlerinin önüne geçti” yorumlarını yapıyor. Tüzüğün bir partinin anayasası olduğu dikkat çekilerek söz konusu sürenin değişikliklerin olgunlaşması ve tartışma ortamının sağlanması açısından kısıtlı olduğu dikkat çekiliyor.

#CHP
#Kurultay
6 yıl önce