|

Kim bu darbeci başsavcılar

CHP’li eski milletvekili Dursun Çiçek’in, bir televizyonda savcılara atfen, “(AK Parti) Hükümeti indirin yargılayalım” sözleri mahkemelik oldu. Çiçek ile darbe çağrısı yapan savcıların tespit edilerek cezalandırılması istendi.

Yasemin Asan
04:00 - 18/09/2018 Salı
Güncelleme: 03:47 - 18/09/2018 Salı
Yeni Şafak
​CHP’li eski milletvekili Dursun Çiçek
​CHP’li eski milletvekili Dursun Çiçek

İzmir'de faaliyet gösteren Toplumsal Adalet ve Yardımlaşma Derneği (TAYDER), eski CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek’in, "(AK Parti) Hükümeti indirin yargılayalım" sözleri için ve ismini vermediği darbe çağrısı yapan başsavcıların tespit edilerek yargılanması için İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Derneğin avukatı Ela İlden aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu'na iletilmek üzere verilen dilekçede, Çiçek'in "Hükümetin görevini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçunu işlediği belirtildi.


BU SÖZLERİN SAHİBİ BULUNSUN

Savcılığa verilen dilekçede, bir televizyon kanalına konuk olan Çiçek'in bir soruyu cevaplandırırken, "İktidarı yargılayacak güçlerinin olmadığını söyleyen hakim, savcı ve başsavcıların olduğunu" söyleyerek devamında "Onları iktidardan indirin bakın biz onları nasıl yargılıyoruz göreceksiniz. Başsavcılar var bunu diyen" şeklindeki beyanlarda bulunduğu, bunun suç teşkil ettiği vurgulandı. Şüpheli Çiçek ve şüpheli tarafından gizlenen darbe isteyen yargı mensuplarının tespit edilerek cezalandırılması istendi. Suç duyurusunda, Çiçek tarafından sarf edilen sözlerin FETÖ'nün amaçlarını gerçekleştirmek için çıkış yolu aradığının ve bu kapsamda faaliyet yürütmek için muhalefetten destek istediklerini, muhalefetin ise bir kısım mensuplarının sırf hükümeti devirmek amacıyla FETÖ ile işbirliği içerisinde hareket ettiklerinin göstergesi olduğuna dikkat çekildi.

ÖRGÜT İLE İŞBİRLİĞİNİN KANITI

TAYDER Başkanı Muhammed Gömük, yaptığı açıklamada, FETÖ kumpasında Ergenekon sanığı olarak yargılanan Dursun Çiçek'in devamlı surette FETÖ'nün lehine olacak şekilde örgütün amaçları doğrultusunda konuştuğunu iddia etti. Gömük, şöyle konuştu:

"Çiçek'in çıktığı televizyon kanalında yaptığı konuşmasından anlaşılan örgüt ile iş birliğine yöneldiğidir. Çiçek'in sözlerinden daha öncede darbe teşebbüslerinde bulunan bu örgütün yeni bir hazırlık içinde olduğu anlaşılıyor. Çiçek ile birlikte bahsi geçen savcı ve başsavcılar da tespit edilerek gereği yapılmalıdır."

#CHP
#Dursun Çiçek
#Muhammed Gömük
6 yıl önce