|

Kimden istihbarat bekliyorsun?

CHP’lilerin ÖSO’yu terörist ilan eden sözlerinden sonra CHP’li Selin Sayek Böke, PYD/PKK’yı koruyan skandal ifadeler kullandı. Böke, PYD sorusuna “Ne ben ne arkadaşlarım bir yapının terör örgütü olup olmadığına dair değerlendirme yapacak istihbari bilgiye sahip değiliz” karşılığını verdi. Böke’nin polis, istihbarat ve askerin terörist diye tescillediği örgütü koruması “Sen nereden istihbarat bekliyorsun?” sorusunu akla getirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/02/2018 Cumartesi
Güncelleme: 08:36 - 3/02/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
CHP Iğdır Milletvekili Öztürk Yılmaz
CHP Iğdır Milletvekili Öztürk Yılmaz

ÖSO’yu terörist ilan eden CHP Iğdır Milletvekili Öztürk Yılmaz’ın ardından bir skandal da partinin bir başka ismi Selin Sayek Böke’den geldi. Böke, PKK’nın Suriye kanadı PYD’ye terör örgütü diyebilmek için istihbari bilginin olması gerektiğini söyledi. Devletin zirvesi ve hükümet başta olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti ordusu, istihbaratı ve polisi gibi bütün kurumlarıyla PYD’nin PKK’nın Suriye kolu terörist oluşum olduğunu her fırsatta dünyaya duyururken, Böke’nin nereden istihbarat beklediği merak konusu oldu.


ABD AĞZIYLA KONUŞTU

CHP İzmir Milletvekili Böke, Türkiye’nin fotoğraf ve belgelerle defalarca ispat etmesine rağmen halen PYD’ye “terörist” diyemeyen ABD gibi konuştu. Böke, 40 yıldır Türkiye’nin başına bela olan PKK’nın, Suriye’deki uzantısı olan PYD’ye terör örgütü diyemedi. Böke, “Suriye’de PYD yapılanmasını terör örgütü olarak mı yoksa Kürtlerin temsilcisi olarak mı görüyorsunuz” şeklindeki soruya, “Ne ben ne arkadaşlarım bir yapının terör örgütü olup olmadığına dair bir değerlendirme yapacak istihbari bilgiye ve kurumsal yapıya sahip değiliz” ifadeleriyle cevap verdi.

TÜRKİYE'YE GÜVENMİYOR

Türk ordusu, istihbaratı, polisi PYD’yi terör örgütü ilan ederken, Böke’nin PYD’yi terör örgütü olarak kabul etmesi için kimden ve nasıl bir istihbarat beklediği merak konusu oldu.

#Selin Sayek Böke
#CHP
#PKK
6 yıl önce