|

Kimyasal kullanıldığı çok net

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Suriye'de kimyasal silahın net bir şekilde kullanıldığını söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/04/2018 Salı
Güncelleme: 08:04 - 10/04/2018 Salı
Yeni Şafak
​​Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ
​​Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ

Bozdağ Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu. Suriye'de yaşana vahşetle ilgili konuşan Bozdağ,kimyasal saldırıyla ilgili olarak, uluslararası toplumun birlikte hareket etmesinde son derece önem, fayda olduğunu belirterek, "Suriye, artık hesap yapılacak bir konu olmaktan çıkmıştır. Hepimizin insanlığımıza, hepimizin vicdanına sahip çıkma vaktidir'' dedi.

RUSYA ÜZERİNDEN ÇALIŞMA YÜRÜTÜLÜYOR

Suriye yönetiminin daha önce de kimyasal silah kullandığını, olayın soruşturulduğunu ama adım atılmadığını anımsatan Bozdağ, "Bu konuda söz söylemenin ötesinde artık işler yapmak gerekir. Türkiye, son saldırıya ilişkin tutumunu en açık şekilde ortaya koyan ülkelerdendir. Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Putin'le Duma'daki saldırıyı görüşmüştür. Doğu Guta'da yaşananlarla ilgili Türkiye uzun zamandır Rusya üzerinden bir çalışma yürütüyor.Tarafların iddialarına bırakılmayacak kadar önemli bir konudur bu" diye konuştu.

GÖRÜNTÜLER VE FOTOĞRAFLAR VAR

Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü başta olmak üzere uluslararası kuruluşların Suriye'de olup bitenleri süratli şekilde soruşturması ve dünya kamuoyunun doğru bilgilerle aydınlatmasında fayda olduğunu kaydeden Bozdağ, "Bize ulaşan bilgiler hem istihbarat örgütümüz üzerinden hem de elde edilen haberler, görüntüler ve fotoğraflar üzerinden baktığımızda burada kimyasal silah kullanıldığı çok net bir şekilde gözüküyor ancak bunun uzmanlar tarafından da elbette incelenmesi ve soruşturulması son derece önemlidir" ifadelerini kullandı.

#Bekir Bozdağ
#Suriye
#kimyasal
6 yıl önce