|

Kırım Türkleri Rusya’yı kınadı

Rusya'nın Kırım'ı işgal ederek orada yaşayan halka zulüm etmesi Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından protesto edildi. Galatasaray Lisesi Meydanı'ndan Rusya Konsolosluğu önüne kadar yürüyen Kırım Türkleriz Derneği üyeleri, İstiklal Marşı ile Kırım Milli Marşı'nğı okuduktan sonra konsolosluk önüne siyah çelenk bıraktılar.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/12/2016 Pazar
Güncelleme: 01:59 - 11/12/2016 Pazar
Yeni Şafak

Rusya'nın işgalden sonra Kırım Tatarları başta olma üzere, Kırım halkının insani haklarını ihlal ettiğini söyleyen Elif Bağış, “Rusya Federasyonu, uluslararası anlaşma ve teamülleri çiğneyerek Ukrayna'nın bir parçası olan Kırım'ı Şubat 2014'te işgal etti. Askeri bir depoya çevrildiği defalarca bildirilen yarımadada sürekli tatbikat düzenlenerek siviller silahlı güçlerle tehdit ediliyor, keyfi tutuklamalar, davalar ve ev baskınları gerçekleştiriliyor” dedi.



TİYATRO RUS MAHKEMELERİ


İşgal altındaki Kırım'da kurulan Rus mahkemelerinin tiyatrodan farksız olduğunu söyleyen Bağış, “Toplanma özgürlüğünün ihlal edilmesi bir yana herhangi bir anıta çiçek bırakmak bile sözde Rus işgal mahkemelerinde, aşırıcılıkla suçlanmak için yeterli. Gözaltında işkence hatta sorgu sırasında darp, kanunsuz sözde yetkililerin elinde bir başka baskı aracı olarak kullanılıyor” şeklinde konuştu.


#Kırım Türkleri
#Rusya
#Tatarlar
7 yıl önce