|

Kongre sonrası saha

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden AK Parti Genel Başkanı seçilmesinin ardından partide başlayan yenilenme sürecinde sona yaklaşıldı. Ramazan Bayramı'ndan sonra büyük kongre ile süreci bitirecek olan AK Parti, tüm kadro ile sahaya inecek.

Yeni Şafak ve
10:50 - 2/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 10:56 - 2/04/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

AK Parti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden genel başkan seçildiği 3’ncü olağan üstü kongrede startını verdiği yenilenme sürecinde sona yaklaşıyor.

İl kongrelerine noktayı 6 Mayıs’ta İstanbul’da koyacak olan AK Parti, il kongrelerin tamamlanması sonrasında değişim ve yenilenmenin son halkası ise Ramazan Bayramın sonrasına çekilen 6’ıncı Büyük Kongre olacak. AK Parti, 2019 seçimlerinin hazırlığını da başlatmış olacak.

YÜZDE 52 YENİLENDİ

AK Parti’de 81 ilin kongresinin 75 şu ana kadar tamamladı. 920’in üzerinde ise ilçe kongrelerini bitiren AK Parti, süreç içerisinde 34 il başkanını ve 400’ün üzerinde ilçe başkanını değiştirdi. AK Parti kaynakları, il ve ilçe teşkilatlarının yönetiminde yapılan değişikliklerin oranının yüzde 52 olduğunu belirtti.

İSTEK VE TALEPLER ALINACAK

Kongre sürecinin geride kalması ile birlikte 2018 yılın yaz aylarından itibaren AK Parti kadroları sahaya inerek 2019 yılının Mart ayından gerçekleşecek yerel seçimler ve Kasım ayında gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri için çalışmaya başlayacak.

80 milyona ulaşmayı hedefleyen AK Parti kadroları halkın beklentilerini not edecek, gerçekleştirilen hizmetleri hatırlatacak. AK Partililerin ajansında Suriye’de terör örgütlerinin Türkiye’yi tehditlerine son vermek için gerçekleşen Zeytin Dalı ve yapılması muhtemel operasyonlar da olacak.

Yine ekonomide rekor büyümeyi getiren adımlar, büyük altyapı projeleri de anlatılacak konular arasında yer alacak.

#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
#AK Parti
#kongre
6 yıl önce