|

Konya'dan CHP’li Bozkurt’a tepki

Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Hüseyin Çevik ve Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Memiş Kütükcü; CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt’un halk oylamasına ilişkin açıklamalarına sert tepki gösterdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/04/2017 Perşembe
Güncelleme: 06:15 - 6/04/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Hüsnü Bozkurt
Hüsnü Bozkurt

Konya iş dünyasının temsilcisi üç kurumdan yapılan ortak yapılan açıklamada, “Böylesine kadim bir şehirde, milletin oylarıyla seçilen bir milletvekilinin, milletin iradesini yok sayan, adeta millete meydan okuyan açıklamasını Konya iş dünyası olarak kabul etmiyor, kınıyor ve aklıselime davet ediyoruz” denildi. Türkiye’nin çok özel bir dönemden geçtiği, dengelerin yeniden tesis edildiği bir geçiş sürecinde olunduğu vurgulandığı açıklamada, Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınması ve kalıcı istikrarının birlik ve beraberlikten geçtiğine işaret edildi.

SANDIKTAN ÇIKANA SAYGI DUYACAKSIN

Açıklamada, şunlar kaydedildi: “Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde, halkı kin ve düşmanlığa sevk edecek söylemlerden uzak durulması gerekir. Geçtiğimiz günlerde, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt’un bu ülkenin kadim geleneğini, irfanını, bilgeliğini, basiretini temsil eden necip milletimizi ‘denize dökmek’ ile tehdit eden açıklamasını talihsiz buluyor, her zaman ‘hoşgörü ve sevgi şehri’ dediğimiz Konya’dan bir milletvekilinin böyle bir açıklama yapmış olmasını asla kabul etmiyoruz. Bu dil, 15 Temmuz’da vatanı için canını siper eden bir millete karşı asla kullanılamaz. Başta seçilmiş milletvekilleri olmak üzere sandıktan çıkacak olan sonuca herkes saygı duymalı, sorumlu davranmalıdır.”

#Konya
#CHP
#Hüsnü Bozkurt
7 yıl önce