|

Kudüs zirvesine Maduro da katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla Kudüs için olağanüstü toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'ne sürpriz bir isim de katıldı. Zirveye Suudi Arabistan’dan devlet başkanı düzeyinde katılım olmazken Venezüela Devlet Başkanı Nicolas Maduro misafir olarak toplantıda bulundu.

Yeni Şafak
11:48 - 13/12/2017 Çarşamba
Güncelleme: 15:00 - 13/12/2017 Çarşamba
Diğer
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın - Venezüela Devlet Başkanı Nicolas Maduro
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın - Venezüela Devlet Başkanı Nicolas Maduro

Zulme dur demek için toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi'ne pek çok ülkeden devlet başkanları katıldı. Zirvenin devlet başkanları listesinde ise sürpriz bir isim dikkat çekti. Başka bir toplantı için İstanbul’da bulunan Venezüela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, misafir olarak toplantıda bulundu. Toplantıya Maduro'nun yanı sıra Venezüela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza ve Enformasyon Bakanı Jorge Rodriquez de katıldı.

Geçtiğimiz aylarda Türkiye'ye gelen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte beş ayrı anlaşmaya imza atan Maduro, "Türkiye-Venezuela ile ilişkilerinde yeni bir çağ başlatmak istiyoruz. Biz bu dünyanın biraz değişmeye başladığını görüyoruz. Çok kutuplu dünya diyoruz. Hepimizin yer bulacağı bir dünya bu." demişti.

#Nicolas Maduro
#Venezüela
#Kudüs
#Filistin
6 yıl önce