|

Külliye'de 3 saat 15 dakika

Dün Ankara’ya gelen ABD Dışişleri Bakanı Tillerson, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edildi. 3 saat 15 dakikalık toplantıda Türkiye’nin beklenti ve öncelikleri Tillerson'a tek tek anlatıldı.

Yeni Şafak ve
08:00 - 16/02/2018 Cuma
Güncelleme: 10:47 - 16/02/2018 Cuma
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'ı ağırladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'ı ağırladı.

Türkiye-ABD ilişkileri kritik bir süreçten geçerken ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson dün Ankara’ya geldi. Tillerson ilk olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edildi. Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki basına kapalı kabulü saat 19.40’ta başladı ve saat 22.55’te bitti. 3 saat 15 dakika süren kabulde, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da hazır bulundu.

ÖNCELİKLER AKTARILDI

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre kabulde, başta Suriye ve Irak olmak üzere bölgesel gelişmeler, terörle mücadele meselesi ve ikili ilişkiler ele alındı. Görüşmede Türkiye’nin tüm bu konulardaki önceliklerinin ve beklentilerinin ABD Dışişleri Bakanı Tillerson’a açık bir şekilde iletilmiş olduğu kaydedildi.

100 GAZETECİ TAKİPTE

Tillerson bugün de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya gelip ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek. Toplantı akredite olan yerli ve yabancı 100 basın mansubu tarafından izlenecek. Tillerson’un güvenliği için Baruthane kavşağından Cumhuriyet Bulvarı’nı takiben Ulus kavşağı istikametine doğru Cumhuriyet Bulvarı tek yönlü olarak araç trafiğine kapatılacak.

  • Bahçeli'ye ittifak telefonu
  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre görüşmede, seçim ittifakı konuşuldu. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin aynı konuyu görüşmek üzere pazar günü Ankara’da bir araya gelecekleri kaydedildi. Milli Mutabakat Komisyonu önceki gün çalışmalarını tamamlayarak liderlere tamamlanan kısımlar ile ilgili sunum yapmıştı.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#ABD
#Rex Tillerson
6 yıl önce