|

Kur'an düşmez bayrak inmez

Zeytin Dalı Harekatı, Diyarbakır ve Hakkari’de şehit düşen 5 asker ile Van’da şehit olan korucu son yolculuklarına uğurlandı. Afrin’de tuzaklanıp yere bırakılan Kur’an-ı Kerim’i kaldırmak isterken şehit düşen Orhan Sürmen’in babası Mehmet Sürmen, “Benim oğlum bayrağına ve Kur’an’a sahip çıkarken şehit oldu. Kur’an düşmez bayrak inmez” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/03/2018 Perşembe
Güncelleme: 08:23 - 15/03/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Ağabeyine Kur’an-ı Kerim’le tuzak kurulduğunu belirten şehidin kardeşi Zeki Sürmen, diğer kardeşi Ferdi ve kendisinin de vatan için şehit olmaya hazır olduğunu söyledi.
Ağabeyine Kur’an-ı Kerim’le tuzak kurulduğunu belirten şehidin kardeşi Zeki Sürmen, diğer kardeşi Ferdi ve kendisinin de vatan için şehit olmaya hazır olduğunu söyledi.

Türkiye şehitlerini uğurladı. Önceki gün Zeytin Dalı Harekatı’nda Kur’an-ı Kerim’e tuzaklanmış el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Orhan Sürmen (23) Kahramanmaraş’ta; Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde PKK’lı teröristlerce tuzaklanan patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Ümmet Ufacık (28) Konya, Uzman Çavuşlar Kadir Çakı (26) Amasya, Fatih Uysal (24) ise Antalya’da toprağa verildi.


TEZKERESİNE 45 GÜN VARDI

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde tankın bakımı esnasında üzerindeki makineli silahın ateş alması sonucu yaralanan Niğde Kızılören köyü nüfusuna kayıtlı 21 yaşındaki Piyade Çavuş Yusuf Yavuz, Yüksekova Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştü. 1997/2 tertip askere giden şehidin bekar olduğu ve tezkeresine 45 gün kaldığı öğrenildi. Şehit Yusuf Yavuz, ikindi vakti Kızılören köyünde toprağa verildi.


DÖRT ÇOCUK BABASIYDI

Van Edremit'te önceki gün evinin önünde silahlı saldırıya uğrayan güvenlik korucusu Metin Ertaş (44) da şehit oldu. Saldırıda ağır yaralanan 4 çocuk babası Ertaş, kaldırıldığı Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şehit güvenlik korucusu Metin Ertaş'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, Hacı Ömer Camii’nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Şabaniye Mezarlığı’na defnedildi.


Kur’an düşmez bayrak inmez

Hatay’dan askeri helikopterle memleketi Kahramanmaraş’a getirilen şehit Uzman Çavuş Orhan Sürmen’in naaşı, buradan babaevine götürüldü. Helallik alınmasının ardından Arıovası Camii’ne getirilen şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, cenaze töreninin ardından mahalle mezarlığında toprağa verildi. Şehidin anne ve babasının cenaze boyunca metanetini koruduğu gözlendi. Anne Hüsne Sürmen, oğlunun tabutu başında, “Oğlum şehit oldu diye seviniyorum. İki oğlum daha var” diyerek hainlere meydan okudu. Terörün, mukaddesata saygısının olmadığın vurgulayan baba Mehmet Sürmen ise “Onlarda o saygı olsa bunlar yaşanmazdı. Benim oğlum bayrağına ve Kur’an’a sahip çıkarken şehit oldu. Bir baba olarak oğlumla gurur duyuyorum” dedi.


Bugün bizim bayramımız

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Kadri Çakı’nın eşi Hanife Çakı, kocasını asker selamıyla karşılayıp asker selamıyla uğurladı. Tören alanında gözyaşlarına hakim olamayan Hanife Çakı, “Bugün bizim bayramımız, ağlamıyorum. Oğlum da senin gibi asker olacak, büyüsün kanını yerde bırakmayacak” dedi. Şehit Çakı’nın Türk bayrağına sarılı naaşı, ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından memleketi Amasya’nın Beldağı köyünde toprağa verildi.

#Afrin
#Şehit
#Cenaze
6 yıl önce