|

Kürt halkı artık oyunun farkında

Batman’daki kanaat önderleri, Zeytin Dalı Harekatı’na destek verdi. Batmanlı kanat önderi araştırmacı-yazar Muhammed Zeki Kurt, Türkiye’nin harekatı, devlet olmanın gereği olarak gerçekleştirdiğini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/02/2018 Friday
Güncelleme: 01:37 - 9/02/2018 Friday
Yeni Şafak
Batmanlı kanat önderi araştırmacı-yazar Muhammed Zeki Kurt
Batmanlı kanat önderi araştırmacı-yazar Muhammed Zeki Kurt

Bu harekat sayesinde Türkiye’nin terör örgütleri ve arkasındaki dış güçlere hak ettikleri karşılığı verdiğini ifade eden Kurt, Kürt halkının terör örgütlerinin yanında yer almadığını vurguladı. Eğitimci Şefik Sevim ise harekatın başladığı günden bu yana Türkiye’nin Kürtlere zarar vermediğini, operasyonu terör örgütü örgüte karşı gerçekleştirdiğini söyleyerek “Türk, Kürt ve Araplar, ümmet hassasiyeti ile İslami kutsallarla sorunlu unsurlara karşı yekvücut olmalı” dedi.


TÜRKİYE GEREKENİ YAPIYOR

Batman’ın önde gelen aile büyüklerinden kanaat önderi İsmail Direk ise PKK/PYD’yi destekleyen dış güçlerin asıl amacının harekat üzerinden Türkiye’yi karıştırmak ve bir iç savaş çıkartmak olduğunu dile getirerek “Libya ve Irak’ı parçaladığı, Afganistan’ı karıştırdığı gibi Türkiye’de de bir iç karışıklık yaratmak istiyor.


Türkiye’nin Afrin’e yaptığı olması gereken bir harekattır. Kürt halkı da artık oyunun farkındadır. Ortadoğu da bu siyasi oyunun ve ahlaksızlığın farkındadır” ifadelerini kullandı.

#Afrin
#Kürtler
#Politika
6 years ago