|

Kurultay göründü

CHP’de olağanüstü kurultay tartışmaları sona erdi. Olağanüstü kurultay için toplanan imzalar teslim edildi. PM üyesi Gaye Usluer, “Noter tasdikli imza sayımız 630” dedi. Genel Merkez ise “Yeterli sayıda imza yok” açıklaması yaptı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/08/2018 Cuma
Güncelleme: 04:30 - 3/08/2018 Cuma
Yeni Şafak
Gaye Usluer - Yaşar Tüzün
Gaye Usluer - Yaşar Tüzün

CHP’de 40 gündür devam eden olağanüstü kurultay tartışmaları dün sona erdi. 24 Haziran seçimlerinin ardından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve yönetimine karşı istifa çağrılarına başlayan Muharrem İnce taraftarlarının imza toplama süreci bitti.

CHP’DE DÜĞÜM VAR

Muhalif kanat topladığı imzayı çiçekle geldikleri Genel Merkez’e teslim etti. Heyet adına açıklamayı PM üyesi Gaye Usluer yaptı. “CHP’de bir düğüm var. Biz istiyoruz ki bunu düğüne çevirelim” diyen Usluer, yerel seçimlere az bir süre kaldığını belirterek, 24 Haziran’da alınan sonucun yerel seçimlere de yansıyacağını kaydetti. Usluer, “İsteğimiz kişilerin değişmesi, koltukta kimin oturacağı tartışması değildir. İsteğimiz CHP’nin yeni bir yönetim anlayışıyla yönetilmesi ve bir kadro hareketinin başlatılabilmesidir” diye konuştu.


630 İMZA TOPLADILAR

Siyasi Partiler Yasası’na göre olağanüstü kurultay için Noter zorunluluğu olmadığını vurgulayan Usluer, “5’te 1 üye sayısı ile kurultaya gitmek mümkün ancak bizim için bunların dışında zorunluluklar da var. Delege sayımız bin 240, bugün itibariyle. 621 Noter onaylı imzaya ihtiyacımız vardı. Noter tasdikli imza sayımız 630. 622’si Ankara’da tasdik edildi. 8’si İstanbul’dan gelecek” ifadelerini kullandı.


KIRAN KIRANA İNCELEME

Muhalif kanat imzaları teslim ettikten sonra parti yöneticileri ile birlikte incelemeye başladı. Genel Merkez’de taraflar kıran kırana imza sayımı yaparken, Genel Merkez’i temsilen Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek açıklama yaptı.

MERKEZ: YETERLİ İMZA YOK

Kurultay için yeterli sayının toplanamadığını iddia eden Erkek, “İlk incelemeye göre noter onaylı yeterli sayıda imza yok. Ancak incelemeler devam ediyor. Delegelerimizin noter onaylı imzaların sunulması gerekir. Fotokopilerin başka notere onaylatıldığı tespit edildi” diye konuştu.

  • Değişime ihtiyacımız var
  • İmzalar Genel Merkez'de sayılırken, Muharrem İnce, sosyal medya hesabı twitter üzerinden kurultay ile ilgili bir açıklama yaptı. İnce, "Topluma güven verecek, umut olacak, geleceği kazanacak bir değişime ihtiyacımız var. İmza verenlere, toplayanlara, örgütümüze sonsuz teşekkürler. Biz bu süreçten yarışarak ama her koşulda birleşerek çıkacağız. İmza verenler de, vermeyenler de partimizin evlatlarıdır" ifadelerini kullandı.

#CHP
#Kurultay
6 yıl önce