|

KYK’da yatak kapasitesi artıyor

Milyonlarca genç, üniversiteli olmak için yerleştirme sonuçlarının açıklanmasını beklerken, 600 binden fazla öğrenciye ev sahipliği yapan Kredi ve Yurtlar Kurumu da yeni öğrencilerini karşılamaya hazırlanıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/07/2017 Perşembe
Güncelleme: 02:37 - 27/07/2017 Perşembe
Yeni Şafak
KYK’da yatak kapasitesi artıyor
KYK’da yatak kapasitesi artıyor

Türkiye ve KKTC'de 748 yurt ile üniversiteli gence ev sahipliği yapan KYK, daha fazla üniversiteli gencin barınma ve beslenme ihtiyacını karşılamak üzere yola çıkarak yıl sonuna kadar 650 bin yatak kapasitesine ulaşmayı hedefliyor. Üniversiteli gençlerin ilk tercihi olan KYK, tüm öğrencilere aylık 285 lira beslenme yardımı, 24 saat sıcak su, ücretsiz ve sınırsız internet hizmeti veriyor. Modern şartlara uygun olarak inşa edilen yurtlarda, odaların içerisinde banyo, tuvalet, buzdolabı ve çalışma masası bulunuyor. Mevcut yurtlarda ise öğrencilere daha kaliteli hizmet vermek amacıyla yenileme ve iyileştirme çalışmaları hızla devam ediyor. İhtiyaçları belirlenen yurt tesisleri, günün ihtiyaçlarına göre modernize ediliyor. Yurt tesis hizmet binalarının tadilat ve onarımlarıyla ilgili çalışmalar devam ediyor.

600 binden fazla öğrenciye ev sahipliği yapan Kredi ve Yurtlar Kurumu, yeni öğrencilerini karşılamaya hazırlanıyor. Kurumda, yeni eğitim-öğretim dönemi için yatak kapasitesi artırılıyor.

#Türkiye
#MEB
#KYK
7 yıl önce