|

Leyla Zana'ya maaş yok

Meclis Başkanı İsmail, TBMM’nin açılış töreninde yemin metnini dışına çıkarak Kürtçe konuşması ve metnin sonunda 'Türkiye milleti' demesi nedeniyle yemini geçersiz sayılan Leyla Zana'ya maaş ödenmediğini açıkladı.

Yeni Şafak
13:58 - 27/01/2016 Çarşamba
Güncelleme: 12:08 - 27/01/2016 Çarşamba
AA

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, TBMM'nin 2016 Yılı Bütçesi görüşmelerinde milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtladı. Kahraman, yemini geçersiz sayılan ve yeniden yemin etmeyen Leyla Zana'ya maaş verilmediğini açıkladı.



Eski halkla ilişkiler binasını yeniden kullanılabilir hale getireceklerini kaydeden Kahraman, yıkılan bahçe lokantasına da ihtiyaç hissedildiğini bildiğini dile getirdi. Kahraman, eski halkla ilişkiler binasında bir lokanta yapılacağını ve bunun bir bölümünün de eski milletvekillerine ayrılacağını bildirdi.



Milletvekillerine dizüstü bilgisayar vereceklerini belirten Kahraman, ihtiyacı olmayanların almayabileceğini ancak ihtiyacı olanların bulunduğunu söyledi.



İsmail Kahraman, eski TBMM başkanlarına oda ve personel tahsis edilmesiyle ilgili "Gereken hizmet gerektiği ölçüde verilmeli" değerlendirmesinde bulundu.



Milletvekilleriyle ilgili kanunların mutabakatla çıkarılması gerektiğini, bütün partilerin üyelerinin olduğu bir komisyonda çalışmaların yapılabileceğini kaydeden Kahraman, "Geçen dönem getirilen milletvekili kanunu teklifi çıkmalıydı, orada hiçbir mali hüküm yoktu. Onu yeniden harekete geçirmeliyiz. Bir milletvekili kanunu yok, bu bir eksiklik. Biz milletvekili kanunu çıkarmalıyız ama bunu bütün gruplarla birlikte çıkarmalıyız" diye konuştu.



"Zana'ya ödeme yapılmadı"


Kahraman, HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana'nın yemin etmediği için kendisine herhangi bir maaş ödemesinin yapılmadığını ancak danışmanlarının çalıştığını bildirdi.



İnternetten ve mobil uygulamadan Genel Kurul çalışmaları sonuna kadar yayınlandığını anımsatan Kahraman, sansür anlayışı olsa buralardan yayın yapılmayacağını kaydetti.



İsmail Kahraman, misafirlerin Genel Kurul'un bulunduğu ana binaya girişlerini engelleyecek şekilde bir düzenleme yapılabileceğini belirterek, "Bize milletvekillerinin de destek olması lazım. 'Ben milletvekili ile birlikteyim' diyerek araya karışan, kim olduğunu bilmediğimiz kişiler olabilir. Yemek için ikramda bulunuyorlar ve Genel Kurul'a rahatlıkla ulaşabiliyorlar. Nitekim kürsüde bir milletvekili arkadaşımızın gösterdiği bir bazuka, silah oldu. Bu çok mühim" dedi.



Kahraman, sözlerini, "İnşallah kavgasız, gürültüsüz, kardeşane bir dönem yaşayalım ve inşallah yeni bir anayasa yapalım" diyerek tamamladı.





#Bütçe
#plan ve bütçe komisyonu
#TBMM
#Leyla Zana
8 yıl önce