|

Mahmur kampı neden önemli?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, canlı yayında terör örgütü PKK'nın kümelendiği Mahmur kampına operasyon sinyali verdi. PKK'nın lojistik üssüne dönüşen Mahmur kampı Erbil'e yaklaşık 100 kilometre mesafede bulunuyor. PKK'nın kontrol ettiği kamp, örgütün lojistik üslerinden biri konumunda.

Yeni Şafak
00:55 - 8/06/2018 Cuma
Güncelleme: 01:03 - 8/06/2018 Cuma
Yeni Şafak
PKK'nın kümelendiği Mahmur kampı
PKK'nın kümelendiği Mahmur kampı

Kandil-Sincar ve Suriye hattındaki 7 kritik lojistik üsten biri haline dönüşen Mahmur kampı için Cumhurbaşkanı Erdoğan operasyon sinyali verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "
Türkiye'ye her hangi bir tehdit olursa ki zaman zaman oluyor. Bağdat yönetimi 'ben bu işi çözerim' derse ne ala. Çözemem derlerse Sincar'ı da vururuz, Kandil'i de...Bunu ilk defa söylüyorum. Mahmur çok önemli orayı da vurabiliriz. Sincar da küçük bir Kandil aslında
" ifadelerini kullandı.

PKK, DEAŞ'ı bahane edip kampı tamamen ele geçirmişti

Birleşmiş Milletlerin Mahmur'dan çekilmesiyle birlikte baskıyı artıran terör örgütü PKK, kampa çok sayıda terörist sevk etmişti.

ABD Özel Kuvvetleri'nin desteğiyle örgüt, hem Sincar hem de Mahmur'u lojistik bir üs haline getirmişti.

Çocuklara eğitim veriyorlar

Terör örgütü PKK 12-18 yaş arası çocukları zorla kamplara götürerek eğitim verdiği biliniyor. Kampta yaşayan ailelerin baskılarla terör örgütü PKK'ya boyun eğmek zorunda kaldığı ifade ediliyor.

Kandil, Sincar ve Mahmur 'terörden' temizlenecek

Terörle mücadelede savunma yerine, saldırıya geçen Türk Silahlı Kuvvetleri, Kandil, Sincar ve Mahmur kampının teröristlerden temizlenmesi için kapsamlı bir çalışma başlatmıştı.

#Mahmur
#Kamp
#PKK
#Irak
6 yıl önce