|

Meclis’i bu isimler yönetecek

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni dönem için öngördüğü ‘güçlü Meclis’ vurgusu TBMM ihtisas komisyonları başkanlıklarına yansıdı. Komisyon başkanları ağırlıklı olarak eski bakanlardan oluştu. 6 isim yerini korurken 12 yeni isim komisyon başkanı seçildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/07/2018 Salı
Güncelleme: 02:32 - 17/07/2018 Salı
Yeni Şafak
İhtisas komisyonları dün başkan seçimleri için ayrı ayrı toplandı.
İhtisas komisyonları dün başkan seçimleri için ayrı ayrı toplandı.

AK Parti ihtisas komisyonları dün başkan seçimleri için ayrı ayrı toplandı. Buna göre komisyonlar ve başkanları şöyle: Bekir Bozdağ (Anayasa), Numan Kurtulmuş (Milli Eğitim), Hakan Çavuşoğlu (İnsan Hakları İnceleme), Mustafa Savaş (KİT), Süreyya Sadi Bilgiç (Plan ve Bütçe), İsmet Yılmaz (Milli Savunma), Jülide Sarıeroğlu (Kadın Erkek Fırsat Eşitliği), Şenel Yediyıldız (Sağlık Aile Çalışma ve Sosyal İşler), Hakkı Köylü (Adalet) Mustafa Elitaş (Sanayi Ticaret Enerji Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji), Mehmet Kasım Gülpınar (Avrupa Birliği), Tahir Akyürek (Bayırdırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm), Muhammet Balta (Çevre), Volkan Bozkır (Dışişleri), Mihrimah Belma Satır (Dilekçe), Celalettin Güvenç (İçişleri), Yunus Kılıç (Tarım, Orman ve Köyişleri)


YERLERİNİ KORUDULAR

Mehmet Kasım Gülpınar, Muhammet Balta, Volkan Bozkır, Mihrimah Belma Satır, Celalettin Güvenç, Süreyya Sadi Bilgiç yeni dönemde yerini korudu. AK Parti TBMM Başkanlık Divanı’nda kendisine düşen üyeleri de belirledi. Buna göre, Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop TBMM Başkanvekili olurken Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, İstanbul milletvekilleri Emine Sare Aydın Yılmaz ve Rümeysa Kadak, Kütahya Milletvekili İshak Gazel, Mardin Milletvekili Şeyhmus Dinçel ile Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz katip üyeleri olarak seçildi.

ŞENTOP TBMM BAŞKAN VEKİLİ

AK Parti'nin basına kapalı grup toplantısında, TBMM Başkanlık Divanında AK Parti'ye düşen üyelikler ile Grup Yönetim Kurulu üyeleri seçildi. AK Parti TBMM Grup Başkanı Naci Bostancı başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Başkanlık Divanı’nda AK Parti'ye düşen üyelikler ile Grup Yönetim Kurulu, Grup Disiplin Kurulu ve Grup Denetçiliği seçimi yapıldı.


AK PARTİ GRUBUNDA SEÇİM YAPILDI

Buna göre, Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop TBMM Başkanvekili olurken Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, İstanbul milletvekilleri Emine Sare Aydın Yılmaz ve Rümeysa Kadak, Kütahya Milletvekili İshak Gazel, Mardin Milletvekili Şeyhmus Dinçel ile Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz TBMM Katip Üyeleri olarak seçildi. TBMM İdare Amirleri de Ankara Milletvekili Orhan Yeğin, İstanbul Milletvekili Hasan Turan ve Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan olarak belirlendi.

#TBMM
#Kabine
#AK Parti
6 yıl önce