|

Meclis’te İdlib oturumu

Meclis, İdlib’de devam eden Bahar Kalkanı Harekatı’nı 6,5 saat süren kapalı oturumda değerlendirdi. Oturumda Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, harekatın askeri boyutu, operasyondaki son durum; Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da krizin çözümü konusunda başta Rusya olmak üzere yürütülen diplomasi konusunda bilgi verdi. Oturumda siyasi partiler de 20’şer dakika söz aldı. Kapalı oturum nedeniyle tutanaklar 10 yıl boyunca gizli kalacak.

Haber Merkezi
04:00 - 4/03/2020 Çarşamba
Güncelleme: 01:21 - 4/03/2020 Çarşamba
Yeni Şafak
TBMM
TBMM

Meclis, İdlib’e yönelik devam eden Bahar Kalkanı Harekatı’nı kapalı oturumda değerlendirdi. TBMM Başkanı Mustafa Şentop başkanlığındaki gizli oturum için Genel Kurul dün saat 15:00’de toplandı.

6,5 saat süren oturumda Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, harekatın askeri boyutu, operasyondaki son durum ve İdlib’in Türkiye’nin güvenliği için stratejik önemi, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da krizin çözümü konusunda başta Rusya olmak üzere yürütülen diplomasi konusunda milletvekillerini bilgilendirdi.

Gizli oturumda muhalefet de söz aldı. MHP adına Erkan Akçay, CHP’den Ahmet Ünal Çeviköz ve Mehmet Ali Çelebi, İYİ Parti adına Ahmet Kamil Erozan, HDP adına Tülay Hatımoğlulları Oruç ve Saruhan Oluç konuştu.

TÜM BİLGİLER DEVLET SIRRI
  • Gizli oturumda tutanakları yeminli stenograflar tuttu. Görüşmede milletvekillerine yardımcı olmak amacıyla sağır ve dilsiz kavaslar görev yaptı. Kapalı oturumun tutanağı daha sonra bir zarfa konularak görevli katip üyelerce mumla mühürlendi ve Meclis arşivine kaldırıldı. Toplantıda konuşulan tüm bilgiler devlet sırrı olarak kabul ediliyor ve katılan milletvekillerinin konuyla ilgili açıklama yapması da yasaklanıyor. Gizli görüşme tutanakları 10 yıl boyunca sır olarak saklanıyor.
  • Hükümetten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da Genel Kurul’da hazır bulundu. MHP lideri Devlet Bahçeli ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da oturuma katıldı. Meclis’te son gizli oturum 2011’de gerçekleştirilmişti.
#TBMM
#Kapalı otrum
#İdlib
#Mustefa Şentop
4 yıl önce