|

Mehmetçiğe dua ediyoruz

Suriye’deki iç savaştan sonra İstanbul Fatih’e yerleşen 4 kişilik Haidar ailesinde Zeytin Dalı’yla birlikte eve dönüş umudu arttı. Anne Elmas Şahin “Kendimiz buradayız ama aklımız ve kalbimiz Suriye’de. İnanıyorum bir gün savaş bitecek. Tüm kalbimle Mehmetçiğe dua ediyorum” diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/02/2018 Pazartesi
Güncelleme: 07:34 - 5/02/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Ülkelerindeki iç savaştan  kaçarak Türkiye’ye yerleşen Haidar ailesi
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye yerleşen Haidar ailesi

Afrin’de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı, Suriyeli sığınmacıların da umudu oldu. Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye yerleşen Haidar ailesi, ülkelerine dönmek için Afrin Harekatı’nı desteklediklerini dile getirdi. Baba Louai Haidar, “Eski günlerimize dönmek için dua ediyoruz. Burada umutlarımız ile yaşıyoruz” dedi.

Suriye iç savaşının ikinci yılında Türkiye’ye sığınan ve 5 yıldır İstanbul Fatih’te yaşayan 4 kişilik Haidar ailesi, Yeni Şafak’ı evlerinde misafir etti. ‘Çocukluğumuzun ve gençliğimizin geçtiği memleketimizi bırakmak zorunda kaldık’ diyen baba Louai Haidar, savaşın bitmesini beklediklerini söyledi. Haidar “Eski günlerimize dönmek için dua ediyoruz. Afrin harekâtı bize umut oldu” diye konuştu.

BOMBALARIN
ORTASINDA KALDIM

Suriye iç savaşı 7’nci yılını yaşarken, Türkiye’de yaşamını sürdüren mültecilere Afrin harekâtı adeta yeni bir umut oldu. Savaştan önce Suriye’de güzel bir yaşamları olduğunu söyleyen aile, Şam’daki evlerinin yıkıldığını ve savaşın ikinci yılında göç için yola koyulduklarını anlattı. Ailenin hikâyesi, Şam’dan Şanlıurfa’ya, oradan da İstanbul’a uzanıyor.

Beş yıl önce Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan mülteci ailenin babası Louai Haidar, “Suriye’de kendi işim ve atölyem vardı. Şam’da kendi evimizde yaşıyorduk. Karışıklık başladığında bir gün işimden evime dönerken bombaların ortasında kaldım. Evime ulaşamadım. Karım ve çocuklarım beni sokaklarda üç gün aradılar. Ülkede güvenliğimiz yoktu” diye konuştu.

KARDEŞLERİMLE AYRILDIK

Yaşadıkları sıkıntıların ardından Türkiye’ye sığınmaya karar verdiklerini belirten Louai Haidar, “Ben ailemle savaştan kaçarken üç kardeşim ise farklı ülkelere dağıldı. Ailem parçalandı, kardeşlerimle ayrılmak zorunda kaldık. Artık savaşın bitmesini istiyoruz. Tekrar eski günlerimize dönmek için dua ediyor ve Afrin harekâtını destekliyoruz. Umutlarımız ile yaşıyoruz” dedi.

Mehmetçiğe dua ediyorum

Türk asıllı anne Elmas Şahin, “Annemi ve babamı beş senedir görmüyorum. Çocuklarım ‘neden bizim ailemiz yok?’, ‘Neden yalnızız?’, diye soruyorlar, diğer ailelere özeniyorlar ve ben onlara hiçbir şekilde cevap veremiyorum. Okula gidiyorlar, ben Türkçe bilmiyorum. Vatansız ve yurtsuz kaldık. Kendimiz buradayız ama aklımız ve kalbimiz Suriye’de. İnanıyorum bir gün savaş bitecek. Tüm kalbimle Mehmetçiğe dua ediyorum. Allah Türklerden razı olsun bize çok yardımcı oldular” diye konuştu.

#İstanbul
#Fatih
#Elmas Şahin
#Suriye
6 yıl önce