|

Mehmetçik destan yazıyor

Başbakan Binali Yıldırım, Mehmetçik’in Afrin’in PKK’dan temizlenmesi için başlatılan Zeytin Dalı Harekatı’nda destan yazdığını söyledi. Tekirdağ’da konuşan Yıldırım, “Arkalarında durdukları, silah verdikleri sırtlarını sıvazladıkları terör örgütünün gerçek kimliğini hala görmedinizse o zaman Mehmetçik bir şekilde gösteriyor” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/02/2018 Pazar
Güncelleme: 02:46 - 4/02/2018 Pazar
Yeni Şafak
​Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Tekirdağ ve Balıkesir 6. Olağan İl Kongrelerinde konuştu.
​Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Tekirdağ ve Balıkesir 6. Olağan İl Kongrelerinde konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Tekirdağ ve Balıkesir 6. Olağan İl Kongrelerinde konuştu. Konuşmasının bir bölümü gençlerin “Başbakan bizi Afrin’e götür” sözleriyle kesilmesi üzerine Yıldırım “Ne diyoruz gençler. Tek millet tek bayrak tek vatan tek devlet. Yürüyoruz, millet arkamızdan yürüyor. Geçen gün Afrin operasyonu başlarken bir Mehmetçiğe soruyorlar o da diyor ki vatan bizim için Kızılelma'dır. Kızılelma diyen bu Mehmetçik kim Mehmet Kuzu. Mehmetçik Mehmet Kuzu nereli Tekirdağlı o Mehmet, o kahraman Tekirdağlı. Buradan Mehmet Kuzu’ya da selamlarımızı gönderiyoruz. Anası Ümmühan Kuzu, babası Cemil Kuzu da bugün aramızda böyle bir kahraman evlada sahip olduğunuz için sizlerle gurur duyuyorum” şeklinde konuştu.

TERÖRÜN BAŞINI EZME HAREKATI

“Zeytin Dalı Harekatı’na çok şükür millet tam destek veriyor” diyen Başbakan Yıldırım, “Zeytin Dalı Harekatı’nın ne olduğunu anlamak istemeyenler Türkiye’ye öyle veya böyle bu harekatla ilgili kara propaganda yaparak maalesef algıyı değiştirmeye çalışıyorlar. Zeytin Dalı Harekatı terörün başının bulunduğu yerde ezilme harekatıdır, Zeytin Dalı Harekatı zulüm altında inim inim inleyen Arapların, Kürt kardeşlerimizin, Türkmen kardeşlerimizin bu zulümden kurtarılma harekatıdır. Bu harekatın hiçbir şekilde sivillere yönelik bir amacı yoktur, bir sonucu yoktur” diye konuştu.

BUNLARIN HİÇBİR KUTSALI YOK

Yıldırım, “Gençler kahraman Mehmetçik orada destan yazıyor. Evelallah kahramanlarımız, güvenlik güçlerimiz, askerlerimiz o işi halleder hiç merak etmeyin ama vatan kurtarmak mesele olunca 81 milyon yollara düşeriz, alçaklara da hak ettiği dersi veririz. Bazılarının AK Parti’ye olan düşmanlığı husumeti o kadar artmış ki ak olana kara, kara olana ak demekten geri durmuyorlar. PKK da, YPG de PYD de, DAEŞ de hepsi aynı yolun yolcusu. Bunlar terör örgütleridir. Bunların hiçbiri kutsalı yoktur. Bunlar öldürme üzerine şiddet üzerine kurgulanmıştır, programlanmıştır. Onun için adları ne olursa olsun Irak’a gidip PKK diyecekler. Suriye’ye gelip YPG diyecekler kendilerini gizlemeye çalışacaklar. Bunu bu asil millet yutmaz” şeklinde konuştu.

Bu ne haddini bilmezlik

Başbakan Binali Yıldırım, “Kendini bilmez CHP milletvekili diyor ki ‘PYD terör örgütü değil’ diyor. Bu ne haddini bilmezlik bu ne aymazlık. Daha ne göreceksin 90’dan fazla roket fırlatılmış siviller hayatını kaybetmiş 40 yıldır milletimizin başına bela olmuş PKK, PYD, YPG sülalesi aynı boyun soyundan aynı soysuzlardan neresi terör örgütü değil. Bunların bakın bunu söyleyen ana muhalefet partisinin milletvekilleri. Tekirdağ bunu bir yere not et millet düşmanlarıyla yola gitmek Tekirdağ’a yakışmaz” dedi.

LÂFLA MİLLİLİK OLMAZ

Yıldırım, “Biliyorsunuz CHP’nin kurultayları meşhurdur. Her seçimden sonra kurultay diye meydana çıkarlar iki ay üç ay kurultay muhabbeti bugün nihayet kurultayları toplanıyor Genel Başkan Sayın Kılıçdaroğlu diyor ki eğitimimiz milli olacak Afrin Harekatı milli olacak ordumuz milli olacak, be kardeşim bunlara itiraz eden mi var. Eğer her şeyin milli olmasını istiyorsan AK Parti’ye bak. Milli ittifak var buyur sen de katıl hep beraber yolumuza devam edelim lafla millilik olmaz” diye konuştu.

  • Engelleri aşa aşa geldik
  • Kılıçdaroğlu’na eleştirilerini sürdüren Yıldırım, “Şimdi de diyor ki efendim iktidara gelirsek öğretmenlere 5 bin TL’nin üzerinde maaş vereceğim. Tabii iktidara gelme umudu olmadığı için her şeyi söyler. Dilin kemiği yok böylelerine rahmetli babaannem derdi ki kaval elin yel Allah’ın üfle kemal üfle seninki de bu hesap. AK Parti’yi yolundan çevirmek istediler karşımıza çıkan engelleri aşa aşa bugünlere geldik. AK Parti’nin kapısına mühür vurmak istediler. Gezi ayaklanmasını organize ettiler başaramadılar. Ekonomik büyümeyi durdurmak için uluslararası işbirlikçileri ile operasyon yaptılar yine başaramadılar sonunda alçak 15 Temmuz darbe girişiminde bulundular yine başaramadılar. Gençler, kadınlar, erkekler 7’den 70’e bütün millet meydanlara indi. Nice oyunlar nice planları başlarına geçirdik bundan sonrada inşallah hiçbir şekilde hiçbir vesayet odağı kutlu yürüyüşünden döndüremeyecek. AK Parti darbecilere, vesayetçilere ayrımcılık yapanlara bu ülkeyi teslim etmez böyle bilinmelidir” dedi.
#Binali Yıldırım
#TSK
#Afrin
6 yıl önce