|

Menfaat kavgası

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete karşı ağır müeyyideler getiren yasa tasarısının görüşmelerinde çıkan kavganın ardında menfaat çatışması çıktı. O vekillerin, KHK ile ihraç edilen doktorlardan olması dikkat çekti.

Aybike Eroğlu
04:00 - 10/11/2018 Cumartesi
Güncelleme: 02:13 - 10/11/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Komisyonu birbirine katan milletvekillerinin, KHK ile ihraç edilen doktorlardan olması dikkat çekti.
Komisyonu birbirine katan milletvekillerinin, KHK ile ihraç edilen doktorlardan olması dikkat çekti.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete ağır müeyyideler getiren Sağlıkta Şiddet Yasa Tasarısının görüşülmesi sırasında yaşanan kavganın perde arkası ortaya çıktı. Meclis komisyonunda ele alınan yasa teklifine göre, KHK'larla ihraç edilen doktorlar artık Sosyal Güvenlik Kurumu ile anlaşmalı özel hastahanelerde çalışamayacak. Söz konusu kanun maddesine tepki göstererek komisyonu birbirine katan milletvekillerinin, KHK ile ihraç edilen doktorlardan olması dikkat çekti.


KARDEŞİ İHRAÇ EDİLMİŞ

Kavga çıkaran doktorlar arasında Saadet Partili Cihangir İslam, CHP'li Ali Şeker, HDP'li Semra Güzel ve Habip Eksik gibi isimler yer aldı.


Yine komisyonda bulunan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş'ın kardeşi nefrolog Dr. Ramazan Danış da KHK ile ihraç edilen doktorlardan. TBMM Sağlık Aile Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda görüşülen Sağlıkta Şiddet yasa teklifinin 5'inci maddesi, terör örgütleriyle irtisaklı olduğu gerekçesiyle kamudan ihraç edilen doktorların özel hastanelerde çalışmasının engellenmesini öngörüyordu.

#CHP
#Sağlık Komisyonu
5 yıl önce